mynewspapers.net

Är koppar vattenkokare säkert?

Är koppar vattenkokare säkert?


Koppar är ett bra näringsämne när konsumeras i minuscule mängder finns i mat, det kan vara giftigt om lakas från koppar vattenkokare och krukor tillagningstiden. Koppar vattenkokare är säkra att använda om de uppfyller vissa kriterier.

Ofodrad koppar

Antika eller används koppar vattenkokare som har ingen skyddande beklädnad av aluminium eller tenn är farliga att använda för matlagning eller kokande vatten. Den kemiska reaktionen med vatten eller hög syra livsmedel som tomater eller citrusfrukter kan vara smaklös men kan orsaka magbesvär eller matsmältningssystemet problem.

Nya koppar vattenkokare

Mest koppar krukor kommersiellt producerade i Förenta staterna är tunt fodrad med nickel, rostfritt stål eller tenn att skapa en barriär med koppar ytan. Dessa pannor och kastruller är säkra att använda för alla matlagning eller bakning program.

Lackerad krukor

Eftersom koppar är mycket känsliga för luftar och lätt missfärgar, päls tillverkare det ofta med ett tunt lager lack att hålla den attraktiva under lagringen. Ta bort denna beläggning med aceton lösning före den första användningen att förhindra koppar från roterande svart permanent efter exponering för värme.