mynewspapers.net

Är Jack Russells bra med barn?

Är Jack Russells bra med barn?


Kallas även en Russell Terrier, utvecklat pastor John Russell Jack Russell i England på 1800-talet som en räv jakthund. Dess liten storlek, hög röst och starka luktsinne gjorde det idealiska traveller och hunter på fox jaktresor. Jack Russells är idag ett populärt sällskapsdjur val. Rasens hög energi, intelligens och hängivenhet gör dem bra lekkamrater för barn. Föräldrar måste vara försiktig, men att se till att de och deras barn ordentligt tränar och disciplinera Jack Russell för att förebygga beteendeproblem.

Energi

Jack Russells har mycket energi, så de gör bra med familjer med barn som gillar att spela utomhus. En gång utanför, Jack Russells kommer att tillbringa sin tid att utforska området, skälla och jagande efter saker och gräva hål. Deras höga energinivån är mycket roligt för barn, men det innebär också att de kan få förödande om inte gett tillräckligt med motion. En Jack Russell som är 12 inches tall kan hoppa fem fot, så det kan hoppa över staket och på små barn. På grund av rasens genetik har Jack Russells stark jakt instinkter så de kräver noga tittar på när i områden med andra små djur och hundar.

Intelligens

Mycket intelligent hund, Jack Russells plocka upp spel och tricks snabbt. De är enkelt utbildade att utföra komplexa trick, vilket framgår av deras användning i TV-serier och filmer. "Nyckelben," en prisbelönta och populära show som sändes på PBS i mitten av 1990-talet, följt av äventyr och upptåg av en Jack Russell. Långvariga hitlåt "Frasier" med en Jack Russell som Dr Frasier Crane ständiga följeslagare.

Hängivenhet

Inte bara har Jack Russells obegränsad energi och hög intelligens, de är hängivna hundar. Medan de är tillgiven och allmänt slag till barn, de kommer att slå tillbaka om retad eller slå, så de är mer lämpade för familjer med äldre och/eller väluppfostrade barn. Om behandlas rätt, förblir Jack Russells kärleksfull till deras vårdnadshavare för en livstid.

Beteende problem

Medan Jack Russells är allmänt lydig, innebär deras intelligens tillsammans med deras oräddhet att barn behöva upprätta gränser och regler med dem. Jack Russells som inte är disciplinerad efter olydnad kommer att börja tro att de är ansvarig och kommer att dra nytta av deras vårdnadshavare vänlighet. Beteendeproblem, som omfattar tvångsmässiga avbarkning, separationsångest, knäppa och själviskhet, kan uppstå om vårdnadshavare inte fastställer myndighet över dem. Familjer som funderar på en Jack Russell som sällskapsdjur måste se till att alla i familjen genomgående tåg och disciplinerar det.