mynewspapers.net

Är grönt te bra för växter?

Är grönt te bra för växter?


Grönt te har länge varit tippad som en hälsosam dryck för människor, med fördelar alltifrån tand förfall förebyggande till minska risken för cancer. Men grönt te hälsa fördelar är inte begränsat till människor: grönt te kan vara bra för växter i din trädgård, också.

Smutsa anrikning

När den läggs till jord, bidrar grönt te till den allmänna hälsan hos en växt. Råa gröna teblad är mat för jord-berika maskar. Deras hög kvävehalt gör också smutsar kväverika och således mer gynnsam för stödja friska växter.

Användning för kompostering

Grönt te blad, antingen i deras väska eller lös, kan gå direkt in i en komposthög. Te ger näringsämnen under komposteringen medan påsen är biologiskt nedbrytbart.

Används

Casual trädgårdsmästare som inte håller en komposthög kan njuta överblivna tepåsar i en vattenkanna i flera dagar, att skapa en näringsrik "te" som de kan vatten sina växter. Om med den senare metoden är det lämpligt att kasta ut tepåse och tebladen efter blötläggning, sedan samma lämnar att mata är maskar också mat för parasiter. För utomhus trädgårdar, kan bevattning bladen under marken agera som gödningsmedel eller gödsel på egen hand.