mynewspapers.net

Är gräsmatta gödningsmedel med ogräsbekämpning giftig till hund?Du skulle vilja ha en grön gräsmatta utan ogräs, men på samma gång, du har en hund och du är orolig att ditt husdjur kan få förgiftad av ogräsmedel i gödselmedlet.

Funktion

Gödselmedel är avsett att ge näring till gräsmattor och ogräsmedel eller herbiciden är avsedd att döda oönskade arter av växter.

Betydelse

Gödselmedel, kan av sig själv, orsaka gastrointestinala upprör och även blockeringar. Vissa herbicider är mycket giftiga och kan döda en hund.

Effekter

Gödselmedel med ogräs killer paraquat är dödligt för hundar. I Portland, Oregon dog minst sju hundar paraquat förgiftning 2003. Enligt "New York Times," en herbicid, 2,4-D, kan fördubblas en hund 's chanser att få lymfcancer.

Överväganden

Leta efter gödselmedel som godkänts för användning runt husdjur och följ alla instruktioner. I de flesta fall är det bättre att helt enkelt inte låta ditt husdjur att ströva omkring i befruktade områden i flera dagar tills kemikalierna har absorberas i marken och bryts av solljus.

Varning

Hundar är särskilt mottagliga för gräsmatta kemikalier eftersom de är närmare marken, de rulla och låg på marken och de slickar sina tassar, vilket kan orsaka oavsiktlig förtäring.