mynewspapers.net

Är Gmail spåras till en IP-adress?

Är Gmail spåras till en IP-adress?


Eventuell e-post är spårbara till IP-adressen för dess avsändare. Gmail, e-post online systemet som ägs av Google, är inte annorlunda än någon annan e-system i detta avseende som Gmail har att följa konventionerna om e-protokoll och nätverkskommunikation. Det är dock inte möjligt för de flesta användare att hitta IP-adressen till en Gmail kontoinnehavare.

IP-adress

En IP-adress är en unik identifierare för en dator ansluten till Internet. Utan en IP-adress utan dator kan ta emot data över Internet. Meddelande följer den "klient-server" modell där en klient skickar en begäran för en resurs och får tillbaka ett svar från servern. De två meddelandena länkas inte och så budskapet från klienten måste innehålla IP-adressen så servern vet var du ska skicka svaret.

Gmail IP-adress

Gmail kontoinnehavare komma åt sina konton via Gmail webbsidan. Andra e-system kräver e-postmeddelanden som ska hämtas in i ett-klientprogram på användarens dator. Med Gmail är dock e-klienten på en dator som ägs av Google. E-postservrar skickar ett e-postmeddelande till ett Gmail-konto måste veta IP-adressen till thre Gmail e-postserver, i sin tur, Gmail e-postservern måste känna till IP-adressen för Gmail e-postklienten, men ingen i kedjan behöver känna till IP-adressen för den dator som användaren använder för att läsa Gmail.

Gmail-konto

Gmail inte loggar in användarens IP-adress på registrering. Detta beror på att en användare kan logga in från vilken plats som helst att läsa e-post och registrera en IP-adress för varje användare, begränsa åtkomsten till kontot endast från denna IP-adress skulle minska populariteten av systemet. Gmail håller därför inte någons IP-adress mot deras konto. Ingen kan upptäcka eventuella användardetaljer för ett Gmail konto om inte kontohavaren volontärer att information.

E-IP-adress

Huvudet i ett e-postmeddelande innehåller en från e-postadress och en till e-postadress, en andra och tredje fälten för CC och BCC och ett ämnesområde. De fullständiga rubrikerna för e-post visar emellertid mycket mer information om en e-post resa än är omedelbart synliga i mottagna e-postmeddelandet. Mottagaren av ett e-postmeddelande kan välja för att visa fullständiga rubrikerna och där de kommer att se resan till e-post från avsändare till mottagare, med IP-adresserna till alla servrar e passerat och även IP-adress som användaren angivit e-text in i Gmail systemet.

Användarens IP-adress

Kontoinnehavaren om ett Gmail-konto bör oroa dig inte för mycket om hans IP-adressen visas i de fullständiga rubrikerna för varje e-postmeddelande skickar han. De flesta Internet-leverantörer allokera inte en permanent IP-adress till sina kunder, men tilldela en adress från en adresspool som de äger. Därför kan mottagaren av en Gmail e-post identifieras endast Internet-leverantören som kommer från e-post, och inte datorn för de enskilda som skickade den.