mynewspapers.net

Är en varmluftsugn bättre än en konventionell ugn?

Är en varmluftsugn bättre än en konventionell ugn?


Konvektionsugnar bokstavligen blåsa bort konventionella ugnen igår med en enkel funktion: en fläkt som hjälper till att fördela den varma luften inne i ugnen. Denna fläkt är den avgörande skillnaden mellan en varmluftsugn och en konventionell ugn. Det inte bara värmer maten snabbare, men också sparar du energi på grund av minskad tillagningstiden och snabbare temperaturfördelning.

Hur fungerar varmluftsugn

Konvektionsugnar har fläktar inuti dem som suger luften från mitten på avdelningen och scatter som luft i hela det inre, att göra temperaturen öka mer jämnt. De har också små värmeelement runt fansen, som att öka konvektion effekten. I stället för en konventionell ugn, en varmluftsugn värmer upp luften jämnt och, om du kunde mäta luftens temperatur i olika delar av kammaren, skulle du märker en relativt enhetlig temperatur inne.

Bättre kemiska reaktioner

De reaktioner som uppstår i mat hända mycket snabbare med konvektion värme än vad de gör med strålningsvärme. Den uppvärmning uppsving till följd av konvektion uppvärmning gör maten krispigare och saftigare, eftersom saften i livsmedel inte stannar tillräckligt länge i ugnen avdunstar betydligt. Mat i en varmluftsugn kockar brukar 25 procent snabbare, enligt fina matlagning.

Fördelarna med enhetlighet

Enhetlig matlagning kan du få mer ens resultat när maten kommer ut ur ugnen. När du använder flera brickor med mat i en konventionell ugn, kan du sluta med maten på toppen och botten brunare än maten i mitten. Övre och nedre facken har de flesta exponering för värme, medan svalare luft kommer in i mitten facket. En varmluftsugn cirkulerar ständigt varm luft, vilket eliminerar denna fråga.

Saker att leta efter

Köpa en varmluftsugn utan en tredje värmeelement på fläkten inte kan ge dig resultat du förväntar dig av en varmluftsugn, enligt fina matlagning. Det tredje värmeelementet bevisar en viktig del av i ugnen funktionalitet, eftersom det inte bara levererar luften i kammaren, men också värmer upp luften som levererar.