mynewspapers.net

Är Dianthus perenn eller årliga?Dianthus är ett släkte av enhjärtbladiga växter som innehåller över 300 arter, inklusive många populära trädgård blommor som nejlikor, sweet williams och Kina rosa. Dianthus växter är allmänt perenner eller biennaler, är många planterade och behandlas som ettåriga i hem landskap, enligt trädgårdsodlare med University of Nebraska förlängning.

Typer

Sweet Williams är härdiga blommor som har en tvåårig livscykel i svalväxande områden. i varmare områden växa växterna som en perenn, år efter år. Kinesiska rosa har en kort livslängd som en perenn och brukar överleva endast två till tre vegetationsperioder. Många trädgårdsmästare behandla kinesiska pinks som annueller på grund av sina många färgglada blommor som utvecklas på nya stjälkar och deras allmänna välbefinnande av förökningen.

Val av plats

Diathus blommor växer bäst när planteras i områden där de får minst sex timmars solljus varje dag. Plantera dianthus i väldränerad jord som har ett neutralt pH-värde. Ändra jordar på webbplatsen plantering genom att blanda i organisk kompost att förbättra dränering. Gäller en långsam frisättning, välbalanserad trädgård gödselmedel marken på våren innan frön.

Användningsområden och kultur

Dianthus blommor kommer i en mängd storlekar, tillväxt vanor och blomma färger. Välja arter och sorter som passar dig landskapsplanering behov. Kort, spretande dianthus blommor växer väl framför blomrabatter av rock trädgårdar medan längre sorter ger färg runt större landskap växter som vintergröna buskar. Nypa bort tillbringa blommor att uppmuntra nya blomma tillväxt genom sommaren. Applicera ett tunt lager av kompost runt basen av blommorna för att upprätthålla markfuktighet och skydda rötterna från värmen på sommaren och kalla temperaturer på vintern.

Problem

Dianthus har några skadedjur problem när planteras i lämpliga platser där växterna växa sunt. I täta klasar kan röda kvalster bli ett problem när luftcirkulation är dålig. Bladlöss också ibland äter växten saven av dianthus lämnar. Spray angripna växter med en hård ström av vatten från en trädgårdsslang att få bort insekter. Behandla allvarliga angrepp med en insektsbekämpning tvål.