mynewspapers.net

Är det anti-svamp schampo för hårbotten problem?

Är det anti-svamp schampo för hårbotten problem?


En kliande, fjällande, röd, öm hårbotten kan vara irriterande och fula. Många människor försöker använda vanliga schampo, täta tvättar och fuktgivande för att behandla den. Sådana åtgärder fungerar tyvärr inte för mer än bara mindre mjäll och ömhet orsakas genom att dra i håret eller använda tätt håraccessoarer. Om dina symtom orsakas av en svamp, måste du kanske en anti-svamp schampo att behandla den.

Anti-svamp schampo

Det finns anti-svamp schampo gjort att behandla svampen som visas i hårbotten. Till exempel kan enligt Medline Plus, seborroiskt eksem, en typ av hårbotten problem, orsakas av en svamp som kallas malassezia, även om andra faktorer kan bidra också. Hårbotten ringorm---orsakas av en svamp som kallas dermatofyter---är en annan typ av hårbotten problem.

Seborroiskt eksem

Anti-svamp schampo kan användas för att behandla seborroiskt eksem, hårbotten problem präglades av mjäll och fjällande, röd hud som är kliande och ibland ömma. Du kan köpa dessa schampon över disk. Enligt Mayo Clinic, bör ditt val innehålla ketokonazol, ciclopirox, tjära, zinkpyrition zink, selen svavelväte eller salicylsyra. Mayo Clinic rekommenderar schamponering med anti-svamp schampo en gång om dagen, sedan skära ned till ett par gånger i veckan när symtomen börjar förbättra.

Hårbotten ringorm

Enligt WebMD, receptfria anti-svamp schampo som innehåller selen svavelväte eller ketokonazol, använda två eller tre gånger per vecka, kan hjälpa till att behandla hårbotten ringorm. Men de är inte effektivt av sig själva. se din läkare för en recept anti-svamp medicin.

Andra användningsområden

Förutom schamponering håret och hårbotten, kan anti-svamp schampo vara bra för behandling av seborroiskt eksem som framkallar under ögonbrynen. De kan även vara användbart för behandling av jock itch, en kliande utslag som bildar i ljumskarna. Enligt MedicineNet.com, kan använda ett schampo som innehåller ketokonazol eller selen svavelväte för att tvätta ljumsken hjälpa vid behandling av vissa fall av jock kliar.

Diagnos och hjälp

Se din läkare innan du använder en anti-svamp schampo. Detta kommer att säkerställa en svamp som orsakar din hårbotten skick. Om en svamp inte är fel, kan din läkare sedan behandla du lämpligt. Om du inte upplever förbättring efter flera veckor, återgå till din läkare. Du kanske har en envis fall som kräver ett receptbelagda schampo.