mynewspapers.net

Är de lilla Gnats från jord skadliga för växter?

Är de lilla Gnats från jord skadliga för växter?


Många husägare hitta ofta små Knott och deras larver lever i krukväxtjord av sina krukväxter. Dessa insekter är fungus gnats, som är vanliga skadedjur som trivs på organiskt material i krukväxtjord. Medan svampen gnats inte är skadliga för växtskydd, kan de bli en olägenhet när de svärma inomhus.

Identifiering

Fungus gnats är insekter i ordningen Diptera, som innehåller många arter av växter som lever i krukväxtjord eller svampar. Vuxen fungus gnats är svart, mygga-liknande flugor som framkommer från krukväxtjord av angripna växter. Dessa gnats föröka sig i fuktig organiskt material, lägga sina ägg i smutsa av värdväxter. Efter kläckningen, svampen gnat larver växa fram, som är thready, vita larver som mäter upp till 1/4 tum i längd.

Effekter

Svampen gnat larver livnär sig på svampar och organiskt material i krukväxtjord jord som växternas rötter. Växternas rötter kan utveckla bruna ärr från svampen gnat utfodring. Vissa växter kan lida av hämmad tillväxt och nedsatt kraft från svampen gnat larver utfodring. Vuxna äter vanligtvis vattnet i krukväxtjord, liksom växt sap. Enligt University of Arizona, kan vuxen fungus gnats och deras larver sprida sjukdomar som kan orsaka växt död.

Kulturell kontroll

Fungus gnats frodas i våt jord, så att eliminera fukt är nyckel till styra infestationer. Undvik övervattning dina krukväxter för att minska svampen gnat infestationer och se till att placera dina krukväxter i en väldränerad behållare. Att placera dina växter i sterila krukväxtjord kommer också att minska svampen gnat infestationer. Re pot din houseplants varannan månad för att undvika nedbrytning av organiskt material i marken.

Andra metoder

Inspektera dina nya växter innan den placeras inne i ditt hem för tecken på fungus gnats. Hålla dina fönster och dörrar stängda för att hålla gnats utanför där de hör hemma. Att placera yellow sticky fällor nära din houseplants kan fånga vuxen fungus gnats. Dessa gnats lockas till gul och svällning vuxna kan förhindra ägg om aktivitet. Det finns inga kemiska produkter utformade för att minska svampen gnats och deras larver i din houseplants. Besprutning vuxen gnats med produkter som märkts för användning på flygande insekter kommer att döda vuxna gnats.