mynewspapers.net

Aptit stimulantia & Cancer

Aptit stimulantia & Cancer


Brist på aptit är ofta en av de första märkbara biverkningarna av behandling av cancer. Brist på aptit kan visa sig i ett antal olika sätt: inte känsla hungrig, blir full snabbare än vanliga eller känsla som normala portioner mat är överväldigande. Inte ta hand om en dålig aptit kan leda till andra problem, såsom större viktminskning, trötthet, uttorkning och undernäring. Läkare kan ordinera aptit stimulantia om du kämpar med dålig aptit efter cancerbehandling.

Bakgrund

Aptit stimulantia föreskrivna endast för svåra fall av viktminskning. Kraftig viktminskning beskrivs allmänt som att förlora mer än 10 procent av din normala kroppsvikt enligt The Diet Channel. Läkare också förskriva aptit stimulantia om du är i riskzonen för undernäring. Stimulerande kommer att öka aptiten. Mediciner kan börja gälla omedelbart eller kan ta upp till några veckor att arbeta. Inte alla mediciner fungerar för alla. Din onkolog hjälper dig välja rätt medicin om du behöver en aptit stimulerande.

Megace

Megace är också känd som megestrol och megestrol acetat. Megace är en hormonbehandling som används som en aptit stimulerande hos cancerpatienter. Megace är tillgängligt som en tablett eller i flytande form. Läkare ordinera den korrekta dosen av Megace baserat på din längd och vikt, allmän hälsa och typ av cancer du har. Som uppstår i 10 procent till 29 procent av patienterna biverkningar viktökning, svullnad i fötter och händer och genombrott menstruationsblödningar, enligt chemocare.com.

Marinol

Marinol är även känd som dronobinol och medicinsk marijuana. Marinol godkändes i början av 1980 efter National Cancer Institute informerat den Drug Enforcement Administration av Marinol nyttan mot lindring av illamående och kräkningar. Det är tillgängliga genom recept och används nu som en aptit stimulerande för cancerpatienter. Det kommer i form av ett piller. Aptit stimulerande kan orsaka allvarlig försämring till centrala nervsystemet. Du bör inte göra något som kräver att du vara alert medan du använder Marinol.

Dexametason

Dexametason är också känd som decadron, dexasone, diodex, hexadrol och maxidex. Drogen finns i tablettform i olika storlekar som tablett. Dexametason kan också ges intravenöst. Läkaren bestämmer din dos av dexametason baserat på din allmänna hälsa. Följande biverkningar förekomma i mer än 30 procent av patienter: irritabilitet, sömnlöshet, vätskeretention, halsbränna, muskelsvaghet, ökad blodsockernivå och problem med sår läkning. Huvudvärk, yrsel, humörsvängningar och grå starr och ben gallring uppstod i mer än 10 procent av patienter med dexametason.

Andra alternativ

Före förskrivning aptit stimulantia, kan läkare försöker att erbjuda andra alternativ för att öka din aptit och mat intag. Detta kan inkludera äta högre kaloriinnehåll livsmedel, inklusive protein drycker, mjölk och andra mejeriprodukter, ägg och kött. Andra alternativ kan omfatta småäta hela dagen, sätta en timer till påminna dig att äta, använda en större tallrik och hålla mat där du kan se den.