mynewspapers.net

Apple Tree löv sjukdomar

Apple Tree löv sjukdomar


Sjukdomar av äppelträd är den vanligaste orsaken till dålig apple skördar i fruktträdgårdar kommersiella och hem. Alla de välkända apple sorterna är mottagliga för ett antal blad och andra träd sjukdomar. Det är viktigt för äppelträd för regelbundet besprutas med tillförlitlig sjukdom kontrollmetoder för att minska risken för angrepp.

Apple skorv

Apple skorv är en svampsjukdom som orsakas av svampen Venturia inaequalis. Svampen orsakar oregelbundna, cirkulära blad fläckar med fjäderlätt marginaler. Leaf fläckarna är brun till olivgrön färg. Allvarliga angrepp benämns blad skorv och orsaka för tidig blad. Fläckarna spridning till frukt också, där huden runt lesioner spricker avslöja en mörk lager av sporer. Ung frukt är mest sannolikt att bli smittad. Sporer av svampen övervintrar i de fallna infektera löven och aktiveras under regnperioden. Sporerna är också transporteras med flyg. Kulturella metoder inkluderar vattenförvaltning, undvika övervattning träden och att se till att träden har en öppen tak som ger god luftcirkulation. Svampdödande kontroller inkluderar användning av myklobutanil, mankozeb och Kaptan.

Ceder - Apple Rust

Ceder - apple rust är en vanlig blad och frukt sjukdom av äpple och crabapple. Sjukdomen orsakas av svampen Gymnosporangium juniper-virginianae och visas i form av blad ställen som leder till leaf droppe särskilt under torrperioder. Om vänster okorrigerad och träd hålla komma förtidigt defoliated under flera år i rad, försvagar det avsevärt trädet. Bildandet av frukt knoppar påverkas också. Juniper är primära värd för svampen. Fyra till åtta dagars-gamla apple bladen är mest sannolikt att bli smittad. Tidigaste tecknen är gul till orange fläckar på övre blad områden. Som infektion fortskrider, ställen ökar i storlek och ofta har en svart ram. Bland annat användningen av resistenta sorter som Red Delicious, Spartan, Priscilla, Liberty och Empire. Fungicid bland annat användningen av immunox och Kaptan.

Mjöldagg

Mjöldagg är en svampsjukdom som infekterar de unga grön vävnaden i äppelträd. Sjukdomen orsakas av svampen Podosphaera leucotricha. Sjukdomen är framgår av den chlorotic eller gula fläckar eller fläckar på övre blad yta och en vit, pudrig ämne på undersidan. De angripna bladen curl, crinkle eller rulla uppåt längs kanterna. I svåra fall börja bladen falla av, minskad produktivitet och kraft av trädet. Eftersom det fortskrider, förstör mjöldagg de vegetativa skott och blomknoppar. Sjukdomen sprids också till frukt, vilket leder till russetted frukt. Användning av rekommenderade fungicider är kritiska för kontroll av sjukdomen. Detta bidrar till att minska antalet sporer bildas på nytt utveckla vävnader och hindrar infektionen av frukt. Vanliga fungicider är svavel, triforin och kalium bikarbonat.