mynewspapers.net

Äppelträd växer bra i lera smuts som inte tömma väl?

Äppelträd växer bra i lera smuts som inte tömma väl?


Bra vatten dränering är avgörande för att få dina äppelträd att växa och producera högkvalitativa äpplen. Jordar med tung lera innehåll erbjuder oftast dålig jord dränering. Du kommer att behöva vidta åtgärder för att förbättra jorden, eller hitta en bättre plantering webbplats.

Typer

Äppelträden trivs i nästan alla typer av mark. Men de föredrar att växa i sandig lerjord för sandig lerjord loam med en jämn blandning av sand, silt och lera. Träden lever inte för mycket länge i tung lerjord som dränerar dåligt.

Plantering

Om webbplatsen plantering rinner dåligt, måste du övervinna problem som dränering eller ditt träd kommer att dö. Ett sätt att hantera dålig dränering innebär att plantera träden 2 till 4 inches högre än de växte i barnkammaren. Detta gör att mer luft att nå rötterna som kompensation för den dålig dräneringen.

Om ändring av

Att lägga organiskt material till en plantering hål består mestadels av lerjord kan bidra till att förbättra markens dränering kapacitet. Organiskt material också hjälper till att ändra smutsa och flera av de näringsämnen som trädet kräver att trivas och växa.