mynewspapers.net

Äppelmos som socker substitut för en hälsosam diet

Äppelmos som socker substitut för en hälsosam diet


Med dess kristallstruktur och söt smak, socker läggs till en mängd olika livsmedel för extra smak och krydda, men det söta ämnet kan vara mycket skadligt för en hälsosam kost. När konsumeras i överskott, orsaka sockerhaltiga livsmedel en snabb stegring i blodsocker, följt av en snabb nedgång. Dessa socker svängningar inte bara betona den inre funktion i kroppen men också diktera vår mat cravings. När du följer en hälsosam kost, överväga att använda äppelmos som ersättning för socker och fett.

Socker substitut

Tyvärr, äppelmos generellt kan inte användas som en framgångsrik socker substitut i de flesta recept. Eftersom äppelmos har en mildare smak än socker, skulle det vara nödvändigt att lägga till en betydande mängd äppelmos. Dock skulle denna stora mängd äppelmos helt ändra strukturen på den slutliga produkten. I recept som inte kommer att bakas, kan äppelmos användas som socker substitut. Du kan till exempel sockra blandade frukter med äppelmos för barnet mat eller frukt sorbet. En sötare skål med gröt, blanda i några matskedar äppelmos i kokt gröt havre.

Mellanmål-suppleant

Helt enkelt ersätta äppelmos för mindre näringsrik söta snacks kan också vara ett effektivt sätt att minska socker för en hälsosam kost. I stället ägnar sig åt en nattlig skål med glass, handel socker-packade söt för en skål med äppelmos några gånger per vecka. Ge det en isande kyla av popping den i frysen i 30 till 60 minuter. Eftersom äppelmos expanderar när det fryser, du inte frysa det inne i en glasburk. På vintern stänkte servera äppelmos varmt med lite kanel på toppen.

Olja suppleant

Äppelmos är vanligast som en effektiv ersättning för olja eller förkortningen i bakad recept, såsom kex eller kakor. Enligt webbplatsen mat passar, i stället för olja eller smör, kan en kock använda äppelmos i ett lika stort belopp eller i 3/4 av angiven mängd olja eller smör. Som förklaras på webbplatsen bakning 911, frukt pektin i äppelmos bildar miniatyr luftbubblor i smeten, som liknar den effekt oljan och förkortning har på smeten.

Blanda tekniker

När du använder äppelmos för att ersätta fett, är det viktigt att blanda de torra ingredienserna och blöta ingredienser separat. När blandande den våta ingredienser, använda en elvisp för att få så mycket luft i skålen som möjligt. När du är redo att baka varorna, försiktigt kombinera våta och torra ingredienser och blanda för hand. Eftersom du inte använder äppelmos för att ersätta sockret, rekommenderas det att du använder en osötad version.

Smak överväganden

Även om äppelmos kan användas som ett effektivt substitut i en mängd olika recept, har det en annan kemisk sammansättning än den ingrediens som det ersätter. Därför kommer du förmodligen behöva justera andra ingredienser för att garantera en lyckad slutprodukt. Som förklaras av bakning 911 hemsida, äppelmos "anses vara en sur ingrediens". För att balansera denna syra, rekommenderar webbplatsen att lägga till en ytterligare en fjärdedel tesked bakpulver i receptet. Dessutom äppelmos inte förstärka smaker som traditionella fetter har. Därför kan du också behöva lägga till extra kryddor och andra smaksättningsmedel att uppnå en stark smak i din färdiga produkten.