mynewspapers.net

Äppelcidervinäger som en UTI botemedel

Äppelcidervinäger som en UTI botemedel


Urinvägsinfektioner är vanligt bland både kvinnor och män. UVI är relativt lätt att behandla, kan de utvecklas till mer allvarliga infektioner som kräver inläggning på sjukhus. Äppelcidervinäger är ett vanligt at-home botemedel mot UVI och är ett naturligt alternativ till receptbelagda antibiotika.

UTI

En urinvägsinfektion är en inflammation i kroppens urin producerar systemet, inklusive dina njurar, urinblåsa och urinrör. UVI påverkar normalt blåsan eller urinröret. Läkarna behandla UVI med en runda av antibiotika. Obehandlad infektion kan spridas till dina njurar, vilket kan vara smärtsamt och kräver sjukhusvård.

Orsakar

UVI orsakas av de normala bakterier på huden eller i tarmarna. Om bakterierna får inuti urinvägarna systemet, börjar det att växa och föröka. Bakterier kan spridas till urinvägarna genom samlag, felaktig torka efter en tarmtömning eller genom att bära åtsittande underkläder. Gravida kvinnor får ofta UVI eftersom deras utvidgade uteruses blockera urinvägarna och kan förhindra att vissa urin tömning från blåsan. Detta stagnerade urin framkallar bakterier, vilket leder till UVI. Patienter med hjälp av en kateter ta bort urin från deras blåsa är också mottagliga för UVI.

Symtom

Det första tecknen är ofta ett frekvent behov av att urinera eller en plötslig oförmåga att urinera. Sveda när man kissar eller i nedre delen av ryggen är också tecken på en UVI. Du kan uppleva ihållande smärta i nedre ryggen eller magen. UVI orsaka grumlig eller särskilt illaluktande urin.

Apple Cider

Många människor behandla UVI hemma med äppelcidervinäger som ett alternativ till receptbelagda läkemedel. Äppelcidervinäger innehåller en hög koncentration av enzymer som hindrar de bakterier som orsakar UVI från att multiplicera eller växer. Blanda 1 msk äppelcidervinäger med 236 ml. vatten. Du kan också blanda i 1 tsk honung för att göra det mer drickbar. Drick blandningen upp till tre gånger om dagen, tillsammans med massor av vatten för att spola ut ditt system. Om dina symtom förvärras eller om du inte ser en förbättring inom några dagar, bör du kontakta din läkare.

Förebyggande

Förhindra framtida infektioner genom att ta en multivitamin dagligen, dricka mycket vätska, torka framifrån och bakåt efter tarmrörelser, inte väntar på att urinera och tömma blåsan helt när du kissar.