mynewspapers.net

Apokalyps 101: Hur man överlever på en ö

Apokalyps 101: Hur man överlever på en ö

Vatten

Detta är er prioritering. Har en scout om för strömmande vatten eller sittande vatten först och om inte, prova gräva nära någon frodig vegetation. Kontrollera i sprickor i stenar och fickor i träd men inte dricka vatten ur pooler utan vegetation runt dem eller djurens skelett i närheten. Andra (live) djur blir oftast inte alltför långt från en vattentäkt antingen så se vart de ska. Någon form av plast kan hakas runt vegetation och används för att samla kondens. Definitivt inte dricker urin eller havet, men kan du samla kondens från dem med samma plast-samma med mosade upp växter. Om det finns kokosnötter, smash av yttre skalet med en vass pinne nedgrävda i marken sedan krossa dem off rocks för mjölk och kött. Om du har svårt att hitta en hel del vatten måste du prova och skära ned på det belopp du svettning så undvika onödig ansträngning och hålla sig borta från solen.

Lay i landet

Se om du kan göra det till en hög poäng och leta efter bra grejer som floder, dammar, semesterorter. Om du väljer att flytta försök och rita ditt sätt att undvika klippor, raviner och tjock undervegetation. Men få känner till ön.

Mat

Apokalyps 101: Hur man överlever på en ö


Det bästa från början är frukt eller grönsaker som du positivt kan identifiera, men om du bara kan hitta sorter som inte du vet om det finns några steg att ta för att se till att du inte kommer att förgifta dig själv. Bryt lite av bladet upp och se till att det luktar inte av mandlar eller persikor-detta är dåliga nyheter. Gnugga lite på din hud för att se om det finns någon bränning eller reaktion. Om det inte, gnugga lite på läppen också. Nästa steg är att äta vissa, men inte äta för mycket-lämna den några timmar och se om du får en reaktion som diahorrea eller magen smärtor. Du måste undvika andra livsmedel under denna tid så om du får sjuk du vet vad det är från. Svampar är dåliga nyheter om du vet din svampar, men insekter kan vara bra om du får dem i stora utbudet. Beroende på storlek och terräng av ön kan du behöva räcka med råa skaldjur och fåglar ägg. Om möjligt, försök och få kött eller fisk.

Jakt och fiske

Du kan kämpa för att överleva i egentlig mening på insekter, blötdjur och oidentifierade blad, så om du kan hitta åtminstone en spetsiga pinne du kan prova fiske och jakt. Du kan snubbla över ett döda kadaver men det kan ha dött av sjukdom eller kan vara ruttna-ingen av dessa är särskilt bra äter. Fisket kommer antagligen behöva prövas utan krokar eller ett nät så hitta en lång pinne och försök surrning det tillsammans med flera mindre pinnar, skärpt med flinta eller en annan sten att göra en treudd. Vada i vattnet och vänta, eller vänta på klipporna, innan slående. Det kommer att vara lång och tråkig. Med jakt, kan du behöva göra ett spjut – med flint huvud om möjligt – men du kan också prova att göra en katapult eller en slangbella. Leta efter spillning, spår, hålor och Bon. Det finns många fällor som kan göras för små och stora djur, men även för den enklaste snaran behöver du minst en bit tråd. Om du har tur nog att ha några, måste du göra små öglor i båda ändarna och sedan trycka ena änden av kabeln genom den andra, att göra en slipknot. Vila slingan på ett par små pinnar och Anslut den andra änden av kabeln till en stubbe eller tung vaggar. Gör detta på ett spår eller nära en håla och förhoppningsvis ett djur kommer att köra igenom och snärja sin hals eller vrist i slipknot.

Shelter

Romantiskt som det kan låta, sova under stjärnorna på ditt öde ö kommer förmodligen inte vara ditt första val, så du kommer att behöva sortera något ut med vad som finns. Det är möjligt att ön var bebodd i något skede så leta efter rester av andra vindskydd. Annars, grenar vilar mot varandra bildar skelettet av någon ny skydd och stora ormbunksblad som de från palms gör en bra regn-resistenta tak. Titta efter avverkade trees som utgångspunkt också. Du kan också utforska grottor, men se upp för de alltför nära till havet – de kan bli avskurna under högvatten eller en Fjädra tiden. Vänta och se ett tag innan inflyttning.

Fire

Apokalyps 101: Hur man överlever på en ö


Om du har matcher eller en lättare då Gud lovordas, men om inte, saker ska få mycket mer frustrerande. Du kan ju överleva utan den, men eld kommer att göra mat mer ätbart, smutsiga vatten säkra och stärka din moral något slut. Plus, vad mer har du att göra hela dagen? Du kommer att behöva förbereda först genom att få ihop fnöske – flagnande näver, barr, torrt gräs etc. – kindling och torr och gröna ved. Det sista du vill är att äntligen få en brand och måste rusa ut för att få saker medan elden slocknar. Men verkligt utmaning det blir gnista. För detta behöver du en pinne av lövträd (Björk, ek, teak etc.) och en bit av barrved (tall, bambu etc.). Tricket är att gnugga pinnen fram och tillbaka längs ett spår i den av barrträ eller snurra pinne i en borrning rörelse på barrved samtidigt tryck. Om du kan göra en rosett av en planta och ett Skosnöre eller andra material kan detta vara sår runt pinnen för högre hastighet. När slutet av minnet lyser rött, få det i fnöske och be.

Rescue

Så småningom ska du göra kontakt med omvärlden eller det är kvar av den. Om inte du har naturligtvis en boll på din paradisö. Elden är i särklass det bästa, men om du inte har matcher eller en lättare – eller behärskar metoden "två pinnar" – Detta kommer att bli svårt. Om du har eld, använda grönt material för att skapa den mest rök. Du kan också överväga ger dig ut på egen hand. Ön kan vara del av en större grupp så om du kan se nästa, prova där. Simning kan vara ett alternativ, men ta något slags flytkraft stöd så du kan vara. Kolla in strömmarna genom att kasta något som flyter i havet förväg och titta där den slutar. Göra en flotte är möjligt och kommer att omfatta surra ihop bitar av trä. Bambu är bra, men det är svårt att skapa en stabil och sammanhängande struktur av något som kommer att överleva av havet. Om du inte kan se nästa landmassan du tar ditt liv i dina händer utan färskt vatten tillgängligt.

Lycka till!