mynewspapers.net

Anvisningar för svenska vävda hjärtat korgarSvensk vävda hjärtat korgar är en traditionell skandinavisk jul hantverk. Dessa vävda korgar fungerar också bra för alla hjärtans dag, som de kan användas för att hålla korten eller godis. Korgarna har en viss typ av väv som ger dem möjlighet att öppna och användas för att hålla saker. Svenska hjärtat korgar kan är traditionellt gjorda av papper men också vara gjorda av tyg eller kände för en mer långvarig korg.

Instruktioner

• Välj två bitar av papper i olika färger eller mönster. Vitt och rött är traditionella färgerna i korgen, men du kan använda alla färger du finna tilltalande. Skär båda bitar av papper i rektanglar. Alla storlekar kommer att fungera så länge båda bitar av papper är samma storlek.

• Rita en halvcirkel på ena änden av varje rektangel och avskurna överflödigt papper. Detta skapar rundade ändar som i slutändan kommer att skapa knölar av hjärtat.

• Mät den korta rektangulära änden av varje papper och markera även utrymmen. Du kan markera så många du vill så länge de är samma på båda bitar av papper, men att göra remsor för tunn kan öka chansen att riva. Använda linjalen för att rita linjer där varumärkena är. Linjerna sträcker sig till början av den runda kanten på andra sidan av papperet. Skär linjerna med sax till formuläret fingrar som kommer att vävas samman.

• Placera två stycken bredvid varandra med rundade ändar mot dig. Tänk dig att remsorna är numrerade, med närmast remsan på varje papper att du är nummer 1. Väva band 1 genom remsa 1, runt remsa 2, och genom band 3. Fortsätt tills du är klar med vävning det remsan. Detta skapar en genom och runt typ av väv i stället för en över och under typ av väv, vilket gör korgen ska öppnas när den är klar.

• Fortsätt väva tills alla rader är klar.

• Lägg till en referens genom att klippa en remsa av papper och häftning eller limma fast det på kanterna på korgen.