mynewspapers.net

Användningsområden för rostfritt stål Turkiet fritöserTurkiet fritöser är stor rostfri behållare med en bas som innehåller ett värmeelement. De är utformade att steka en hel kalkon, men du kan också använda Turkiet fritösen för ett antal olika rätter och andra användningsområden. Du kan förbereda djupa stekt rätter och kokt livsmedel i en Turkiet fryer.

Kokt mat

Användningsområden för rostfritt stål Turkiet fritöser


Du kan fylla en Turkiet fryer med vatten istället för olja och koka majs eller hummer för en utomhus get-together. Använd en korg i fritösen koka krabba, musslor, ostron eller musslor. Shuck kan majs och du koka dussintals öronen på en gång. Fyll kall fritösen med den mat du vill koka och tillsätt vatten till ungefär 3 inches under toppen (eller någon nivå som rekommenderas av tillverkaren). Ta mat ut och aktivera fritösen. När vattnet kokar starkt, lägga till maten igen och laga mat.

Stekt mat

Användningsområden för rostfritt stål Turkiet fritöser


Du kan bröd och stek fisk och kan coat nästan alla grönsaker i smeten och djup stek den. Smeten görs med olika kombinationer av mjöl, vatten eller mjölk och ägg. Krydda med salt och peppar om så önskas. Chill grönsakerna innan beläggning och stekning. Gör potatischips eller pommes frites av tärning eller skivning potatis och steka tills de får en fin gyllenbrun. Också fry banan chips av tunt skiva bananer och sätta dem direkt i Turkiet fryer. Placera räkor, räkor och krabbor med mjukt skal direkt i den heta oljan. Även doppa födan i mjölk och pensla dem med mjöl för en crunchier skorpa.

LönnsirapDu kan använda en Turkiet fryer göra lönnsirap. Det tar ca 10 gallon av sap att göra 1 qt. lönnsirap. Fyll fritösen ca 3/4 full med sap och Värm tills det kokar försiktigt. Vara försiktig med att bränna sirap, särskilt när den är nästan klar. Lägga till fler sap som nivån går. När du är ner till några quarts., överföra den reducerade sap till en mindre pott, och fortsätt koka tills sockerlagen pinnar till en sked. Sirap är färdig när temperaturen når-13.9 grader C över kokpunkten. (Observera olika kokpunkter vid olika höjder)