mynewspapers.net

Användningsområden för polyeten med låg densitet

Användningsområden för polyeten med låg densitet


Låg densitet polyeten (LDPE) är en mycket vanlig typ av plast med många användningsområden. Flera egenskaper gör det önskvärt som material för olika behållare och andra användningsområden; Det är flexibel, hållbar, kemiskt inert, lätt, lätt formbart och servas vid temperaturer upp till 80 grader Celsius för ihållande perioder.

Containrar

LDPE är vanligast som ett material för vissa typer av behållare som tvätta flaskor och utlämnandet flaskor. Det används ofta att göra vattenflaskor, små tankar för flytande lagring, påsar för intravenös system och blåsor för hydration system.

Slangar

LDPE är ett vanligt material för slangar i många program, inklusive laboratorieverksamhet, läsk system, medicinsk användning och fritids hydration system. Dess hållbarhet och flexibilitet gör den väl lämpad att dessa typer av användningsområden.

Andra användningsområden

LDPE har många andra användningsområden; Det används för att tillverka brickor, mat förvaringskärl, laboratorium förvaringskärl, rostfria arbetsytor, sex-pack kan ringar, kommersiella livsmedel förpackning, datordelar, cling filmer, plastpåsar och lekredskap. LDPE används i många andra tillämpningar som kräver lätt, flexibel, bearbetbara och svetsbara plast.