mynewspapers.net

Användningsområden för lila buskar

Användningsområden för lila buskar


Den intensiva doften av en lila bush parfym luften på våren och försommaren. Lila buskar växa 8 till 30 fot lång beroende på sort, och kommer att klättra när de stöd. Det finns en mängd olika lila, med blommor i färger som blekt lila, vit, magenta, blå eller djup violett. Lila trivs i full sol och sura jord med god dränering. Lätt beskärning att ta bort döda blommor kommer att uppmuntra fortsatt blomning.

Klättring eller draperad

Användningsområden för lila buskar


Lila växter är bra klättrare och glatt kommer att skala en spaljé, drapera över en pergola eller DROPP från blomlådor. Gemensamma lila (Syringa vulgaris) växer 8 till 15 fot lång och har violett, blå eller vita blommor beroende på sort. Lila odlas mot en solig vägg av ett hus, ett skjul eller trädgård struktur eller i robust blomlådor, där blommorna kan kaskad över grytan. För en lång pergola, kommer att kinesiska lila (Syringa pekinensis) eller japanska lila (Syringa reticulata) växa upp till 30 fot med 25-fots spridning. Denna snabbväxande sort har doftande vita blommor som blommar i slutet av våren och sommaren.

Säkring eller skärmLila är en bra lösning för ett privatliv skärm eller vind block i ett soligt område. Lila kan svarar bra på beskärning och formas och manipuleras med ett bra par sekatörer. För en full, tät häck är växter fördelade 3 till 6 fot ifrån varandra en enda rad. Hösten eller våren plantering är att föredra. Gemensamma lila är bäst lämpad för en häck tuktade till 8 fot eller mindre. För en hög skärm eller vind block är tall, snabbt växande japanska eller kinesiska sorterna lämpliga.

Preparatet buske

Användningsområden för lila buskar


Syrener är attraktiva som förlaga buskar ensam i landskapet eller i en buske säng. Gemensamma lila passar bra för en buske säng eller som en förlaga växt. Ett lämpligt alternativ är de kompakt koreanska sorterna (Syringa patula). Dessa växter växer 10 fot lång med 10-fots spridning. De små blommorna blommar i slutet av våren och sommaren och har en söt kryddig doft. Lila är en vacker val för massa plantering en sluttning eller ett stort område av landskapet.

Snittblommor

Användningsområden för lila buskar


När en lila bush är i full blom, finns det massor av blommor att klippa och ta inomhus. Blommorna senaste tre till fem dagar i vatten i ett soligt eller skuggigt utrymme. När klippa färska ljuslila blommor, blommar som är halv öppen är bäst. Blommor bör klippas på morgonen när luften är sval.