mynewspapers.net

Användningsområden för havet svampar

Användningsområden för havet svampar


Även om dessa fastsittande varelser liknar växter, är havet svampar primitiva djur av stam nu Porifera. Dykare skörd, torr och ren tvättsvamp, lämnar bara de varelser porös, fjädrande ramar. Gamla grekerna använde dessa skelett svampar som stoppning, rengöring av verktyg, färg applikatorer och hygienprodukter. Ett hav svamp kan återge från ett litet fragment av sig, så att dessa varelser är en förnybar resurs.

Dekorativ målning

Havet svampar har oregelbundna former som producerar mer naturlig färg kluddar än tillverkade svampar. Faux-avslut specialister använder paint-indränkt havet svampar för att efterlikna äkta marmor, granit och träfibrerna. Stencil konstnärer använder också svampar för att ge sina dekorerade bilder illusionen av djup eller konsistens. Större havet svampar täcka stora områden snabbt, ger inredare nya alternativ för kreativa vägg och takmålning.

Fine Art

Akvarell konstnärer använder svampar både att lägga till fukt och att ta bort den. En akvarell tvätt kräver en fuktad yta. en naturlig hav svamp kissar ner pappret utan partiklar av sig själv. Absorberande svamp också plocka upp överflödigt vatten på konstnärens papper utan att ta bort eller störande tidigare lager färg. En konstnär kan också använda dessa svampar för att skapa olika texturer som hon målar: att lägga textur till sandsten klippor, exempelvis eller målning i avlägsna bladverk.

Kosmetiska ansökan

Användningsområden för havet svampar


Naturlig tvättsvamp mjuka kanter bidra till att skapa en smidig, sömlösa lager av foundation eller rodna. Även syntetiska svampar har sina förespråkare för, känner vissa make-up artister att oegentligheterna i havet svampar skapar en mer naturlig look. Specialeffekter konstnärer använder dem för att måla skådespelarnas hud eller masker för att härma ålder eller främmande texturer.

Rengöringsmateriel

Användningsområden för havet svampar


Olika arter av svampar har olika egenskaper. Vissa arter som silke svampar är mjuka nog att använda på huden. Grövre sorter som gräs svampar och havet ull svampar rena bilar och hushållsföremål. Naturlig tvättsvamp kan fylla i någonstans att göra syntetiska svampar. Som hav svampar är en förnybar och helt naturresurs, konsumenter som vill ha ekologiska produkter kanske föredrar dem för hushållssysslor och bad.

Personlig hygien och preventivmedel

Kvinnor har använt naturliga havet svampar tillskuret och försedd med snöre som tamponger sedan ökningen av antikens Grekland. Svampar är absorberande, tvättbara och inte benägna att fragmentering med användning, vilket gör dem lämpliga för användning som en menstruation produkt. De tjänade ett dubbelt syfte som en form av preventivmedel; kvinnor indränkt i svampar i vinäger eller citron juice att agera som en spermicide och bar svampar som ett VAGITORIUM. Moderna versioner av naturliga-sponge tamponger finns fortfarande kvar, även om tillverkare frånsäger sig allt ansvar för användningen av produkten som ett preventivmedel.