mynewspapers.net

Användningsområden för företagsekonomiska

Användningsområden för företagsekonomiska


Lära sig begreppen Mikroekonomi för är ett värdefullt verktyg för att göra ekonomiska beslut. Mikroekonomi för gäller kvantitativa tekniker affärsbeslut med hjälp av ekonomiska begrepp som utbud och efterfrågan, priselasticitet och marginella analys. Mikroekonomi för beslutsfattare kan svara på följande frågor: när är bästa tiden att göra kapitalinvesteringar? Vad är ett bra sätt att avgöra om företagets aktier en bra investering? Ska mitt företag ange en ny marknad med en ny uppfinning?

Att göra kapitalinvesteringar med hjälp lagar om tillgång och efterfrågan

Lagen om leverans påstår att det finns en direkt relation mellan pris och kvantitet en säljare är villiga att erbjuda. Det vill säga desto högre produktens pris, mer säljarna kommer att vilja sälja. Lagen om efterfrågan konstateras att det finns ett omvänt förhållande mellan pris och kvantitet krävde. Det vill säga köpa köpare mer till lägre priser. Företagsledare kan dra nytta av tillgång och efterfrågan genom att bestämma när priset kommer att vara lägst. När efterfrågan på en produkt minskar på grund av utomstående krafter, som höga nivåer av arbetslöshet, tenderar leverantörer till lägre priser på stora-biljett, lyx objekt, till exempel Learjet och specialitet maskiner. Säljare att upprätthålla lönsamheten vid dessa lägre priser kommer att lämna marknaden. Den bästa tidpunkten att göra stora inköp är detta händer, när det finns ett överskott av produkter med minskad efterfrågan.

Bedöma ett företags investeringspotential använda priselasticitet

Genom att analysera priselasticiteten i efterfrågan på företagets produkter kan mätare investerare hållbarheten i företaget. När konsumenter är känsliga för priset för en produkt, kallar vi detta en produkt med elastisk efterfrågan. Elastiska objekt är stort-inköp, lyxvaror som enkelt kan ersättas. Ett hem med massor av funktioner som en pool och en grill grop, skulle till exempel vara en artikel med elastisk efterfrågan. Nödvändighet produkter med några substitut har oelastisk efterfrågan. Ett exempel på en produkt med oelastisk efterfrågan är bensin. När du bestämmer om du vill investera i ett företag, överväga priselasticiteten i efterfrågan av sina produkter genom att fråga följande: är produkterna stora-biljett objekt? Är de produkter lyx eller nödvändigheter? Finns det nära substitut för produkten? Oelastisk efterfrågan produkter har en hållbar vinst outlook och erbjuder den bästa möjligheten för en konsekvent avkastning.

Bestäm om du vill ange en ny marknad med marginell analys

Företag som uppfinner nya produkter väljer inte alltid att marknadsföra och sälja produkten, eftersom det kan kräva in nya marknaden. Ett annat alternativ är att sälja rättigheterna till ett annat företag. Jämföra de två alternativen kräver prognoser lönsamhet för de kommande fem åren. Marginell analys ger verktyg för att avgöra vinst-maximera priset som beaktar marginalkostnaderna som arbetskraft, inventering, reklam och produktion. Med hjälp av denna information, analytiker utveckla en femårig projektion av lönsamhet och jämföra det med intäkterna från potentiella intäkter från försäljning av rättigheter att uppfinningen.