mynewspapers.net

Användningsområden för druvkärneolja

Användningsområden för druvkärneolja


Druvkärneolja är vanligt för skönhet och matlagning. Druvkärneolja är en fleromättad olja som utvinns ur fröna inom druvor. De produceras främst i Italien och har använts av européer i århundraden. Druvkärnor tas vanligen från vindruvor eftersom fröna är oftast bort när vinet produceras.

Kosmetika

Druvkärneolja har stark antioxidantegenskaper och hjälper huden mot fria radikaler som kan leda till åldrande. Det finns ofta som ingrediens i massageolja eftersom det återfuktar och glider på huden väl. Druvkärnor fungerar också som ett milt sammandragande som håller huden fast och ren. Det finns i krämer, smink, och after sun lotion. Du kan använda druvkärneolja som en skönhetsprodukt allt på egen hand eller lära sig att blanda in din redan befintliga skönhetsprodukter.

Matlagning

Druvkärneolja har en söt ljus och lite nötig doft och smak. Den har en tunn konsistens och är färglös. Druvkärneolja kan användas som en bas för infusion smak i salladsdressingar, marinader. Det kan också vara en ingrediens som finns i hemgjord majonnäs. På grund av dess hög rök punkt och dess förmåga att hantera hög värme, kan det användas säkert för rör-frites, bakning, fondue och sautering.