mynewspapers.net

Användningsområden för Challis tyg

Användningsområden för Challis tyg


Challis tyget är en lightweight tuskaft textil som är gjord av rayon, bomull eller ull. Denna mjuka tyget har en något borstad yta med en silkeslen ner finish. Challis tyg har ofta en utskrift och det är bekvämt att bära så det ofta används för att göra kläder. Dock kan vissa typer av challis tyget lätt fade, krympa och rynkor.

Klänningar och kjolar

Challis har bra drapability så det passar perfekt för att göra klänningar och kjolar. Klänningar och kjolar som är draperad eller flytande, och har kåpa necklines, mjuka veck, eller samlade midjor fungerar bra med challis rayon. Challis fungerar inte bra med figursydd klänning stilar eftersom det rynkor lätt och tål inte varma strykjärn väl.

Badrockar och pyjamas

Challis ull är ventilerande, bekvämt och skrynklas inte lätt. Dessa egenskaper gör den idealisk för användning i lounge slitage som badrockar och pyjamas. Challis ull är också svettransporterande, så det håller dig torr när du bär den. Naturligt brandhämmande och extremt mjuk, challis ull passar också perfekt för barnens pyjamas.

Blusar

Alla typer av challis tyg används för att göra skjortor och blusar som inte strukturerats. Förkrympt challis används att göra maskinen tvättbara casual skjortor i utskrifter. Challis som inte är krympfri kan också användas för att göra skjortor, men det är mer vanligt förekommande för blusar som är mer formell. Detta är eftersom challis som inte är krympfri kräver Kemtvätt. Liknar att klänningar av challis, skjorta och blusar tenderar att ha lös, flödande mönster.

Jackor och rockar

Challis kan användas för att göra jackor och kappor som inte är strukturerade i design. Jackor och kappor av challis skulle vara lätt som en kavaj eller kofta. Challis kan också användas för att göra en lång trenchcoat stil eller en lång regnjacka.