mynewspapers.net

Användningar av flytande paraffinolja

Användningar av flytande paraffinolja


Flytande paraffinolja är en olja som har erhållits från flera källor, däribland valar, kol och olja. I modern tid ger processen för destillation av råolja kolväte-rika ämnet som en biprodukt. Den har många praktiska användningsområden för medicin, industri, kosmetika och vetenskap.

Terapi

Flytande paraffinolja används av sjukgymnaster för att värma upp en kroppsdel som handen. När handen är nedsänkt i ett badkar av paraffin, värms vävnader inuti handen för att förbereda patienten för en effektivare terapisession. Paraffin används också som en hudbehandling. Kroppen är insvept i het olja och borstad torr med en japansk borsta metod. Efter död hud tas bort, en återfuktande vax ger näring åt det nya lagret av huden.

Suspensioner

Flytande paraffin används för att bevara instabila ämnen. När ett ämne är upphängd i en olja bas, är ingredienser skyddade mot att bryta ner. Konsumenten bör vara medveten om att den kemiska fjädring som innehåller olja kan bryta ner över tiden. Det är därför viktigt att läsa produktetiketter för att identifiera utgångsdatum.

Belysning

Som i århundraden tidigare bränns ofta flytande paraffinolja i lampor och lyktor. Husbilar, survivalists, miljömedvetna människor och fristående samfund som Amish kan förlita sig enbart på paraffinolja ge ljus, värme och bränsle för maskiner i stället för el. Vissa former av paraffinolja är mycket brandfarligt, så konsumenterna måste använda försiktighet om burning paraffinolja i hemmet.

Laboratoriet

Paraffinolja, mineralolja och andra ingredienser, används som en värmekälla i laboratorier. Känd som ett oljebad, paraffinolja blandat med andra vätskor, inklusive vatten, etylenglykol, silikonolja, måste badsalt och sand hanteras under en spiskåpa med personlig skyddsutrustning.

Smörjmedel eller Base

Paraffinolja är vanliga inom industrin som smörjmedel. Till exempel industriella bagerier kan använda paraffinolja för att smörja tenn eller aluminium stekpannor för bakning bröd andra livsmedel. Paraffin fet kvalitet gör det också en populär ingrediens för kosmetika produkter, däribland foundation, läppbalsam och läppstift. En fet bas som innehåller paraffin säkerställer att en kosmetisk produkt inte kommer att torka bort eller smittar av sig lätt.

Medicin

Paraffinolja kan användas som en kemisk ingrediens i läkemedel, inklusive krämer, hudkrämer, salvor, salvor och laxermedel. När paraffinolja används i laxermedel, är det inte absorberas av kroppen i tarmen, så det utsöndras som mänskligt avfall.