mynewspapers.net

Användningar av fjädrar i mode på 1800-talet

Användningar av fjädrar i mode på 1800-talet


Fjädrarna var i ropet på 1800-talet. De användes främst till accent hattar. Hela uppstoppade fåglar har också ibland använts i mode. Fjädrar representerade överklassen av den viktorianska eran. Om du var klädd i något med fjädrar, betydde det att du hade pengar. Indianer och hawaiianer bar också befjädrade tillbehör för att representera deras kultur.

Huvudbonader för kvinnor

Huvudbonader för kvinnor var överallt på 1800-talet. Det fanns många stilar, såsom motorhuvar, mössor och turbaner, och de varierade från små till mycket stora. Dessa hattar var ofta dekorerade med olika föremål, som band och stora fjädrar från en mängd fåglar. Mest populära fjädrar används kom från påfåglar, strutsar och häger.

Tippet

En tippet är en lång smal fjäderboa som är virad runt halsen. Fjäderboa på 1800-talet ansågs eleganta och var gjord av verkliga Turkiet, struts och swan fjädrar.

American Indian Headresses

Användningar av fjädrar i mode på 1800-talet


På 1800-talet bar indianer av slätter huvudbonader kallas kriget motorhuvar. Dessa krig motorhuvar ansågs heliga och representerade en mans heder och mod. De användes till ceremoniella funktioner och var utslitna av hövdingar och krigare. Dock under denna period förväntades indianer också bära kriget motorhuvar för att underhålla de amerikanska turisterna. När andra indianer flyttades med våld till Oklahoma, började de att anta detta beställnings-som ett sätt uttalande.

Hawaiian hattar

Hawaiian infödingarna också används fjädrar i hatten. I stället för en enda stor fjäder använde de flera buntar av fjädrar till skapa en design. Buntarna fästes en olona fiber som var invävda hat: s ram. Befjädrade tillbehör i Hawaii ansågs helig i 1800-talet. Endast kungligheter och adeln bar kläder och tillbehör som var gjorda av fjädrar.