mynewspapers.net

Användning av vallört grädde

Användning av vallört grädde


Herbalists kallar vallört en getväppling, en ört som främjar läkning av externa sår, blåmärken och stukningar. Ja, det har använts som sådan i tusentals år, går tillbaka till antikens Grekland. Extraordinära påståenden har gjorts av dess cell-regenererande, sammandragande, smärtstillande och antiinflammatoriska egenskaper. Idag. Vallört finns i krämer och salvor som kan köpas online och i många butiker som säljer holistic produkter.

Läkande egenskaper

Användning av vallört grädde


Rötter och blad av vallört innehåller allantoin, en förening som främjar nya celltillväxt. Dr Andrew Weil HP allantoin i vallört med att vara effektiv i healing "sår som inte läker," inklusive Liggsår, diabetiska sår, staph infektioner och även bett av brown recluse spindlar. Förutom allantoin, rosmarinic syra och sammandragning tanniner i vallört ge örten dess smärtstillande egenskaper, och är också till hjälp att minska svullnad och inflammation.

Hudens förnyelse

Användning av vallört grädde


Vallört kräm kan användas på healing brännskador för att minska ärrbildning. På grund av vävnad reparera attribut vallört är det också effektivt vid behandling av devitalised hud som har försvagats från sår som motstår även föreskrivna farmaceutiska behandlingar.

Kosmetiska fördelar

Användning av vallört grädde


Algblomningen, en geléartad substans i vallört, lugnar och mjukar upp huden. En kräm som innehåller vallört främjar tillväxt av nya hudceller, underlättar hudens förnyelse och hjälper till reducera fina linjer och rynkor.

Blåmärken och stukningar

Allantoin och rosemarinic syran minska smärta och svullnad, göra vallört grädde effektivt för att lindra obehaget av blåmärken, stukningar, dislokationer, bursit och ledvärk. Gnugga krämen på en ny skada kan också minska missfärgning av blåmärken.

Poison Ivy och insektsbett

Användning av vallört grädde


Vallört är effektiva för att lindra klådan och brännskadan av poison ivy och insektsbett. Detta beror också på allantoin och rosmarinic syra, liksom de sammandragande garvämnen antiinflammatoriska och smärtstillande egenskaper.

Hemorrojder

Vallört grädde tillämpas på hemorrojder kan minska svullnad, klåda och smärta i samband med hemorrojder samt underlätta läkning.

Varning

Vallört är terapeutiska när utvärtes, bör det aldrig tas internt. Vallört innehåller pyrrodizidina alkaloider, giftiga ämnen att när intas, kan orsaka leversvikt.