mynewspapers.net

Användning av magnesiumstearat

Användning av magnesiumstearat


I dagens värld av modern medicin och teknik, är det nästan omöjligt att undvika att komma i kontakt med magnesiumstearat. Varje gång du badar du sannolikt kommer i kontakt med det (titta på ringen runt ditt badkar---de delvis består av magnesiumstearat). Aktuella beräkningar hävdar faktiskt de flesta människor konsumerar så mycket som 170gr av magnesiumstearat som en inaktiv tillsats i mat eller läkemedel per år. Detta har skapat en debatt om potentiella hälsorisker förknippade med denna mycket vanliga, naturligt bildar tillsats.

Identifiering

Användning av magnesiumstearat


Magnesiumstearat tillhör en grupp av naturligt förekommande fettsyror kallas stearinsyra (även kallad octadecanoic syra). Det består av två stearinsyra molekyler sällskap av en jonisk bond till en magnesium Atomen. I naturlig form, magnesiumstearat är en vit, brännbart pulver, och är inte lösligt i vatten.

Användningsområden

Den primära användningen av magnesiumstearat är som ett farmaceutiskt hjälpämne, vilket innebär att det är bland de medicin-tillsatser som är inaktiva. Food and Drug Administration (FDA) listar 40 officiella kategorier av hjälpämnen och godkända material som ska användas som hjälpämnen i mat och medicin. FDA klassificerar magnesiumstearat som glidant eller finfördelning agent. Magnesiumstearat funktioner i medicin genom att förhindra att de olika molekyler används för att göra upp medicinen från klumpat ihop tillsammans, vilket säkerställer att korrekta dosen uppnås i varje piller gjorde.

Debatten om säkerhet

Under de senaste åren vuxit en debatt runt användning av magnesiumstearat i vitaminer och läkemedel som vi tar. Vissa företag som producerar vitaminer och normativa mediciner har gjort påståenden om de negativa långsiktiga biverkningarna av med magnesiumstearat som en glidant. Med hänvisning till några särskilda studier, hävdar dessa företag att magnesiumstearat hindrar upptaget av andra näringsämnen. Både Naturvårdsverket och Occupational Safety and Health Administration klassificera magnesiumstearat som ett farligt material och magnesiumstearat har visat sig vara en immunsuppressiv.

Fakta

FDA har godkänt magnesiumstearat som hjälpämne för farmakologiska användningsområden. Företag som använder tillsatsen följa strikta protokoll i det belopp som kan användas i deras piller för att säkerställa vidmakthållande av godtagbara, hälsosamma nivåer av magnesiumstearat. En studie med titeln molekylära basen för immunosuppressiva åtgärd av stearinsyra på T-celler---citeras av företag decrying skadan av magnesium stearat---inte omfattade studien av magnesiumstearat som tillsats, men effekterna av magnesiumstearat som del av en större förening som tillsammans skadat immunförsvaret. Artikeln är mycket missvisande om används för att göra anspråk på skada att immunförsvaret bara från att använda magnesiumstearat som hjälpämne. Magnesiumstearat är en fettsyra, FDA listorna det bland friska typer av mättade fetter som inte bara inte skadar våra kroppar, men i verkligheten är nödvändigt för vissa processer i kroppen.

Slutsats

Medan det finns vissa frågor som fortfarande behöver besvaras om hälsoriskerna med användning av magnesiumstearat i vitaminer och läkemedel, den aktuella vetenskapliga bevisen överväldigande majoritet föreslår som fruktar (mestadels sprids av företag som skulle stå att dra nytta av rädsla) om dess säkerhet är ogrundade.