mynewspapers.net

Användning av luffa tvättsvamp

Användning av luffa tvättsvamp


Luffa tvättsvamp har många namn. De kallas ibland att luffa, svamp kalebass, kinesiska okra, elefant okra och disktrasa kalebass. Svampar växer på vinstockar i subtropiska klimat. Färgnyanser kan variera från brunt till vitt. Användningsområdena för luffa tvättsvamp är många. De hjälper runt huset som en rengöring svamp för köket eller badrummet. Du kan göra hantverk av luffa svamp material. Frukterna av luffa tvättsvamp ger också exotiska tillägg till din kulinariska preparat.

Hushållet rengöring

Luffa tvättsvamp används för att tvätta rätter och grytor. De ger skurande åtgärder utan att vara alltför slitande, vilket gör dem idealiska för köksredskap som inte kan ta stålull, som icke-stick kastruller och stekpannor. Luffa tvättsvamp används också för att rengöra apparater, hinkar och även bilar.

Badvatten

Luffa tvättsvamp ge exfoliering för huden. Gnugga ytan av huden med luffa tar bort döda hudceller för att avslöja ett nytt lager av hud. Denna process lämnar huden ren och tät. Använd en luffa svamp bifogas ett handtag att rengöra din rygg eller fungera som en rygg skrapet.

Hantverk

Luffa tvättsvamp används för att göra olika hantverk. Hantverk är byggda av skära bitar av luffa på längden och ta bort kärnorna, som lämnar en skiva med svamp material. Sy lakanen tillsammans för att skapa bathmats, varma kuddar, hattar, sandaler och andra hantverk.

Mat

Frukterna av luffa tvättsvamp används som en näringskälla som vanligen äts i Asien och Afrika. Luffa frukter kan skivas och läggs till rör yngel, stekta i olivolja eller läggas till sallad. De gör också en välsmakande förrätt när kryddat med en skvätt soja och cayennepeppar. Äta luffa frukter kan ha okänd allergi potential, så konsumerar dem med försiktighet.