mynewspapers.net

Användning av lavastenar med gas grillar

Användning av lavastenar med gas grillar


Att sätta vulkanisk sten inuti din grill kan ge dig en bättre grillning erfarenhet och godare mat. Lavastenar värma snabbt och sprida denna värme på insidan av din gasgrill. Det betyder mat kockar jämnare, med en smak närmare till det från en kolgrill. Inte alla grillar är tillverkade för att använda lavastenar, men några kan eftermonteras för detta ändamål. Om du älskar grillning med gas, men missar smaken av träkol, kan lavastenar vara lösningen för dig.

Effekter

Lavastenar är bitar av krossade vulkaniska stenen placeras under maten på en speciell galler eller platta. De samla in juicer och fett som droppa ner från matlagning område. När juice kontaktar den varma sten, producerar de rök, som wafts upp runt mat. Resultatet är en smak närmare till det från charcoal grillning än från konventionell gas grillning. Med lavastenar kan du njuta av bekvämligheten med gas utan förlust av smak.

Varning

Över tiden, kan fett och drippings bygga upp i lavastenar, vilket minskar deras effektivitet. Bebyggda fett kan också orsaka vad som kallas en uppblossande: en plötslig fett brand på ytan av stenen. Skov kan leda till bränd mat eller ens en grill brand. Allvarliga äter rekommenderar som täcker grillen för att svälta avfyra av syre. Om skov är ett problem, ersätta din lavastenar med ren, eller helt enkelt vända dem för att avslöja en ny yta.

Eftermontering

Inte alla gas grillar kommer med ett galler för lavastenar. För att lägga stenar till din grill, installera en rock galler om 3 till 4 inches under rutnätet matlagning och omkring 1 tum ovanför gasbrännare. Om grillen har värme plattor, kan du vila rosten på samma stöd. Grillar utan värme tallrikar, stödja rosten med bultar genom sidan av grillen, skruvas i stöd parentes eller bara en tegelsten på vardera sidan. Om du vill borra i din gasgrill till installera en rock galler, se till att du inte kommer att tömning en garanti.

Alternativ

Lavastenar är inte det enda sättet att lägga till strålningsvärme och en rökig smak i mat. Vissa grillar också använda metall värme plattor eller keramiska briketter. Dessa kräver mindre clearance än lavastenar men är dyrare att installera och ersätta. Keramiska briketter och keramik-belagd värme plattor är lättare att rengöra än lavastenar, vilket kan behöva mindre frekvent utbyte.