mynewspapers.net

Användning av jordens läckage effektbrytare

Användning av jordens läckage effektbrytare


Effektbrytare jorden läckage, mer känd som marken fel krets vakuumbrytarna (GFCI), är en säkerhetsanordning som skydd mot elolyckor. Amerikanska Consumer Product Safety Commission uppskattar att två tredjedelar av de hushåll electrocutions som inträffar varje år skulle kunna förebyggas genom användning av GFCIs. Detta skydd är billig och kan eftermonteras på någon befintlig elektrisk krets.

Hur jorden läckage Circuit Breakers arbete

Kretsbrytaren prover kontinuerligt flödet av el genom en krets. Om mängden nuvarande att dras in i en krets plötsligt skiljer sig från det belopp som återvänder, som i fallet med nuvarande läcker avbryter för att marken genom kroppen av en person eller vissa andra farliga kortslutning, brytaren omedelbart makt. Denna åtgärd allmänt sker tillräckligt snabbt för att förhindra en dödsolycka från elektriska stötar eller allvarliga brännskador.

Rekommenderade program

De flesta utomhus AC uttag rekommenderas för GFCI skydd. Dessa skulle omfatta uteplats butiker, garage, swimmingpool ljus och spa-utrustning. Inomhus är alla badrum försäljningsställen, kök kärl och alla kärl i crawl utrymmen, vindar och oavslutade källare.

Hur du använder jorden läckage effektbrytare

Om ditt hem har en brytare panel istället för säkringar, installera behörig elektriker jorden läckage effektbrytare i stället för de befintliga brytare för att skydda varje utlopp på denna krets. Någon enskild utlopp kan också omvandlas till GFCI skydd genom att ersätta den med en skyddad utlopp. Om du är bekant med att utföra allmänna elektriska förfaranden tryggt, kan du förmodligen göra förfarandet själv. I applikationer där en permanent jord läckage brytare inte är praktiskt, är bärbara modellerna allmänt tillgängliga. Precis som en bärbar överspänningsskydd, koppla in den bärbara CFCI i en standard eluttag och Anslut apparaten eller enhet som du använder till CFCI.

Ytterligare överväganden

Kom ihåg att använda jorden läckage effektbrytare för enstaka eller tillfälliga användning, också, särskilt i scenarier där en nätkabel kan av misstag skära eller hack. När du klipper gräsmattan eller trimning häckar med elektriska verktyg, skyddade använda en bärbar brytare om du är för långt borta från närmaste utlopp. Också, när du använder elverktyg, köra en förlängning till ett skyddade uttag eller använda en bärbar brytare.