mynewspapers.net

Användning av honung eller bivax

Användning av honung eller bivax


Även om både honung och bivax erhålls från honeycomb av honungsbin, har de mycket olika användningsområden. Bivax produceras av körtlar i kvinnliga honungsbin och används för att bygga cellerna i honeycomb. Honungsbin samla nektar från blommor som är sedan regurgitated av bina i bikakestruktur celler bildar honung. Medan både honung och bivax är ätliga, bivax är mer vanligt förekommande i andra produkter och ofta konsumeras inte.

Sötning

Honung är vanligast som flytande sötningsmedel. Det används ofta som naturliga ersättning för socker eftersom det absorberas direkt i blodet utan att smälta, enligt Mid-Atlantic biodling forskning och förlängning Consortium. För att ersätta socker med honung i ett recept, minska vätska som används i receptet av en fjärdedel kopp för varje kopp honung används. Det kan blandas in i varma drycker, används i glasyrer, desserter och i salladsdressing. Vissa alkoholhaltiga likörer även honung.

Fuktkräm

Blanda två matskedar honung med en halv kopp av marken havremjöl och ett stänk av vatten skapar en lugnande ansiktsmask. Ta bort efter 30 minuter med en fuktig tvättlapp. Det kan också användas som en kropp fuktkräm genom att blanda en halv kopp av honung med en kopp med kallt vatten och en tesked äppelcidervinäger, enligt Kristie Leong MD lägga till fukt till torra hår genom att blanda lika delar honung och olivolja och ansöker om att dela upp slutar. Skölj efter 20 minuter.

Ljus

Ljus gjorda av bivax är populära eftersom de har en högre smältpunkt än andra paraffin vaxar. Det gör de fortfarande raka vid högre temperaturer och de brinner för en betydligt längre tid, säger Stefan Bogdanov, författare av bivax bok. Bivax ljus är gjorda av olika metoder inklusive rullande, hälla och trycka på bivax.

Bevarandet

Lösningar som innehåller bivax används ofta att bevara brons, läder och trä. Lösa upp en tredjedel av en pund av bivax i en kvart av tall terpentin och borsta det över brons hjälper bevara den. En uppvärmd blandning av sex delar bivax, åtta delar talg och åtta delar neatsfoot olja kommer att skick och vattentät smidigt läder. Fyra delar bivax, två delar terpentin och en del orange olja kommer att polska och skydda träytor, enligt Bogdanov.