mynewspapers.net

Använda passiv FTP i Google Chrome

Använda passiv FTP i Google Chrome


File Transfer Protocol är en av de äldsta nätverk verktyg drivs över Internet. Det är standardprogrammet för att överföra filer mellan två datorer över ett nätverk. Avsändaren av filen är servern och mottagaren kallas klienten. Under regelbunden FTP-drift, klienten begär en fil och skickar en adress som ansluter servern sedan. Brandväggar blockera alla inkommande anslutningsbegäranden och så gör de ofta standard FTP svåra att använda. Passiv FTP används den första anslutningen som begärs av klienten för att skicka tillbaka data. Det är därför inte en inkommande anslutning och så tillåts av säkerhetsprogram. Google Chrome kan fungera med passiv FTP med några justeringar för dess nätverk.

Instruktioner

• Klicka på ikonen tre horisontella linjer överst höger i Chrome. Välj "Inställningar" från droppa-ned menyn. En ny flik öppnas med "Inställningar" för Chrome tillgänglig för justering.

• Bläddra nedåt på sidan "Inställningar" till den "Visa avancerade inställningar" länken. Klicka på denna länk för att se fler alternativ. Bläddra vidare ner genom de extra alternativ för att hitta ett avsnitt med titeln "Network." Klicka på knappen "Ändra proxyinställningar" i det här avsnittet. Detta öppnar ett nytt fönster som kallas "Internetegenskaper."

• Klicka på fliken "Avancerat" överst i fönstret "Egenskaper för Internet". Bläddra ner till "Bläddra avsnitt och avmarkera en ruta som säger"Aktivera FTP-mapp view (förutom Internet Explorer)." Scrolla ner för vidare för att hitta "Använd passiv FTP (för brandvägg och DSL modem kompatibilitet)." Kontrollera att kryssrutan är markerad.

• Tryck på "Apply"-knappen i fönstret "Egenskaper för Internet" och tryck på "OK" knappen för att stänga fönstret. Stäng ner Chrome och starta om den för att se till att de nya inställningarna börjar gälla. Webbläsaren Google Chrome kommer nu att använda passiv FTP ladda ner filer från fjärrplatser.