mynewspapers.net

Antika railroad verktygJärnvägen byggandet var en stor industri i 1800-talets Amerika, börjar med Pacific Railroad 1862 och handlingar 1864, som kallas för byggandet av den första transkontinentala järnvägen. De verktyg som används under denna tid var föga förvånande primitiva jämfört med nuvarande konstruktionsteknik, men som ändå var instrumental i att lägga bokstavligen massor av järnväg. Bortsett från allrengöringsmedel verktyg som skottkärror, yxor och spadar, var några av de verktyg som används är specialiserade för arbetet.

Bända barer och Spike drivrutiner

Bänd barer var i huvudsak lång kofötter som användes för att bända upp äldre, mer slitna spikar från befintliga spår. Spetsen på den bända bar skulle vara inklämd under chefen för spike, med kroppen av bända bar vilar på något för leverage, medan dräng i andra änden av bända bar drog nedåt med alla deras kroppsvikt att plocka i slitna insamling av korsa slipsen. Spike drivrutiner, även känd som spike mauls eller tillsatta hammare, var mer eller mindre sledge hammers, men med en längre, tunnare huvud. Spikar var knackade i position, i trä slipers, med mindre hammare. När spikar kunde stå upprätt i sig, drevs de hela vägen in i slips med tre till fyra bra solid slag av spike föraren.

Slips tång

Sleeper tång var ganska lika i konstruktion och utseende till is tång av 19: e och tidig 20th century. De liknade en korsning mellan en stor sax och en stor bromsok och användes för att genomföra gränsöverskridande band, som vanligt var 6 fot till 8 fot långa och gjorda av kreosotbehandlat virke. Två män skulle bära korset slips av gripande ändarna av slips med sin slips tång och skulle släppa banden mellanrum uppmätt vinkelrätt mot den parallella skenor. Varje mil spår krävs cirka 2500 band.

Sprängning pulver och dynamit

Sprängning pulver var detonerade i ett försök att gräva tunnlar genom berg och fast klippformationer. Det var i huvudsak en variant av krut, består av cirka 72% natriumnitrat, 16% träkol och 12% svavel. Arbeta med sprängning pulver var farligt, med ett antal män dör av något är alltför nära explosionerna, eller från fallande stenar omedelbart efteråt. Detonerade rock fragment var ofta in till häst vagnar för borttagning av webbplats. Denna explosiva svartkrut spelat en framträdande roll i tunneln utgrävning fram till 1870-talet, varvid dynamit, som var tre gånger mer kraftfull än sprängning pulver, blev mer vanliga form av explosiv-baserade utgrävning.