mynewspapers.net

Antika grekiska teatern konventioner & praxis

Antika grekiska teatern konventioner & praxis


Antika grekiska teatern började förmodligen som en religiös ceremoni för Dionysos, guden av vin, sexualitet, jordbruk och fertilitet. De religiösa ceremonierna utvecklades senare till lekar. När han gick en lek, en grekisk publik kunde förvänta sig tre element. Leken börjar med en prolog eller tal som introducerade ramen för åtgärden ska komma. Sedan kören skulle komma in. Refrängen var en stor del av den antika grekiska teatern; i vers, skulle kören fortsätta att ställa på scenen för att spela och berätta ibland i hela. Den tredje delen var de rättsakter och scener. Antika grekiska spelar förlitade sig på ljusa färger och kostymer. Det fanns två genrer, komedi och tragedi.

Kostymer och masker

Kostymer och masker används i antika grekiska lekarna var genomarbetade verk. Maskerna gjordes av snidade, lätta trä eller skulpterade papper mache. Maskerna var individ att varje tecken och betecknas kön. De användes också till att uttrycka känslor för publiken. Kostymerna var färgglada och uttryck kön, ekonomiska ställning och ockupation av varje tecken.

Komedi

Komedi kan delas in i två perioder, gammalt och nytt. Gammal komedi var episodisk, vilket innebär att handlingen i pjäsen skulle ändra i form av tid och plats. Dessa lekar ofta gjorde narr av politiker och deras handlingar och andra lokala tjänstemän. Aristofanes anses vara en av de stora dramatiker av de gamla grekiska komedi stil på grund av sina satiriska attacker mot politiker. Nya komedi var mer romantisk i tema och mer litterär än satiriska.

Tragedi

Tragedi var den första genren av antika grekiska lekar. Dessa lekar avbildas oftast kamper en tragisk hjälte som protestanterna i slutet. Tragedier som kärlek, förlust, maktmissbruk och farorna med stolthet. De också användes som satirer för att göra narr av politiker som missbrukade sin makt eller som var impopulär.

Könsroller

Alla aktörer i den antika grekiska teatern var män, som spelade både manliga och kvinnliga roller. Kvinnor fick delta i teatern, men det ansågs inte vara en lämplig plats för societeten kvinnor ses. På grund av detta var de flesta av kvinnorna i publiken för dessa heldagshändelser slavar eller kurtisaner.