mynewspapers.net

Antika grekiska Bröllopspresenter

Antika grekiska Bröllopspresenter


Grekiska flickorna var så unga som 13 år och sällan äldre än 16 när de gifte. Detta satte dem en nackdel för de uppgifter som de skulle bli ombedd att utföra som fruar: hushållerska, kock, sömmerska och mor. Och sedan var de tvungna att ta en hemgift (bröllopsgåva) till sin make, de antika grekiska bröllop gåvorna till dem var praktisk natur.

Grekiska vaser

Grekerna använde krukor-- eller vaser som de också kallas--för en mängd ändamål, inklusive transporterar vatten till äktenskap badet. Som vatten erhölls genom offentliga fontäner i Grekland, enligt British Museum på antikens Grekland, behövdes en vas att bära det från fontänen tillbaka till snart-att-vara-gift Grecian flickornas hem. Vasen brukade bära vatten för varje dag kallades Hydria, men en annan vas--Lebes Gamikos--användes för att hämta vatten för äktenskap badet. Båda skulle göra utmärkta antika grekiska bröllop gåvor för någon intresserad av att bevara det grekiska arvet och anpassade bröllop och familj.

Kök och andra verktyg

Antika grekiska kvinnor förväntades göra sina egna kläder och hem artiklar. Bröllop gåvor som skulle vara i linje med dessa skyldigheter kan omfatta en vävstol vikt, som grekiska kvinnor använde när de väva tyg för deras familj. En trä spindel skulle vara en lämplig bröllopsgåva, som den antika grekiska kvinnan var ansvarig för spinning ull, enligt British Museum i antikens Grekland. Grytor, som lopas, är ett exempel på en forntida grekiska bröllopsgåva som skulle hjälpa den unga flickan i matlagning gryta eller steka mat.

Sparta flicka gåvor

Sparta grekiska flickor var en klippa ovanför andra Grecian flickor, som de var tillåtna att delta i sådana saker som dans, musik, friidrott, gymnastik och sjunga. Antika bröllop presentidéer för Grecian flickor kan omfatta lyra (ett stränginstrument som används i det antika Grekland) eller auloi, två rör som bildade ett blåsinstrument, enligt British Museum i antikens Grekland.

Granatäpplen

Om de gamla grekerna hade en kärlek till krukor, var deras fascination med krukor uppgick till granatäpple frukt nämns i grekisk mytologi. Afrodite planterade ett granatäpple träd och grekiska Living, Granatäpplen används för grekiska bröllop samt är en förväntad gåva tas emot från gästerna till ditt nya hem. BBC rapporterar att granatäpple ansågs vara en symbol för gifta kärlek i antikens Grekland, och sedan Afrodite var en symbol för kärlek till grekerna i deras mytologi-- och hon planterade ett granatäpple träd--symboliken finns kvar och fungerar som en perfekt bröllopsgåva.