mynewspapers.net

Antika Gothic kläder

Antika Gothic kläder


Gothic kläder framgick att de tidiga gotiska och sena gotiska perioderna. Tidiga gotiska dräkter (1200 till 1350) var flödar och elegant, medan sena gotiska modet (1350-1450) blev stel och mer definierade. Gothic kläder färger liknade ädelsten nyanser i olika nyanser av vermilion, grönt, guld, blå, röd, gul och brun. Gamla goterna var dramatisk och intensiv i sin stil, med en aldrig granna, raffinerad twist.

Houppelande

Houppelande var en klänning eller golv-längd mantel, ofta med avslutande klockformade ärmar, en monteras livstycket och ett bälte. Det var ofta kantade eller kantad med päls och monteras vid axlarna. Några houppelandes var öppna på framsidan och andra i ärmarna. Houppelandes var lös och bärs av båda könen. Mannens houppelande presenterat en kick-anseende krage och kvinnan är med en mjuk, öppen krage, en hel kjol, lång, full ärmar och en kortare i midjan.

Diapering och dekorera

Under perioden gotiska människor ofta diapered och dekorerade sina kläder. Diapering var processen med att placera ädelstenar direkt på plagg i mönster. Diamant mönster var det vanligaste. Parti-färgämnen är den term som används för en mångfärgad plagg med endast en sida broderade. Broderade avsnittet avbildas ofta familjen krönet. En tippet var ett band som sys runt armbågen av ärmen med slutet hänger ner som en streamer. Gotiska tyger ofta hade avslutat kanterna med dekorativa pilgrimsmusslor, pekar eller korsar, kallas "dagging."

Korsett

Tidiga gotiska perioder tillhandahöll inte bekväma korsetter jämfört med de som produceras idag. Gotiska korsetter tillverkade i tidiga och sena gotiska perioder var gjorda av elfenben, ben eller trä, beroende på där köparen köpte dem och hur mycket han var villig att betala. Till skillnad från viktorianska korsetter i mestadels vita eller pastellfärger, gotiska korsetter kom i röd, svart, emerald gröna och andra nyanser matcha bärarens garderob.

Huvudbonader

Gotiska män bar hattar kallas chaperons, featuring caped huvor med långa svansar, ofta gjord av sammet. Den chaperon liripipe (en lång svans som består av en remsa av tyg) sår om huvudet och draperade över axeln hänga lös under hakan. Männen bar ofta en huva, en åtsittande, tunn mössa knyta under hakan. De gynnade också socker bröden, hattar av filt i form av en limpa av socker och huvudbonader som liknar höga hattar. Escoffins, brocaded huvudbonader i tall hornlike former med tyg flödar från tips, var fashionabla bland gotiska kvinnor.