mynewspapers.net

Anti-svamp schampo för hundar

Anti-svamp schampo för hundar


Hundarnas fungal infektioner orsaka en hudåkomma som mer allmänt känd som ringorm. De vanligaste områdena som påverkas är hundens huvud och ben. En svampdödande schampo för hundar är standardbehandling.

Typiska svampar

Svampinfektioner i hundar orsakas vanligtvis av två typer av svampar, Microsporum och Trichophyton. Båda dessa svampar orsaka hudbesvär kallad ringorm.

Symtom på ringorm

Ringorm brukar presenterar på en hunds huvud eller ben och visas som håravfall i runda fläckar.

Läkemedel i hund schampo

Följande ska anges som en ingrediens i en svampdödande schampo för hundar: bensoylperoxid, mikonazol, ketokonazol, enilconazol, flucanazole, selen svavelväte eller Chlorhexidine Gluconate.

Svampdödande hund schampo finns på marknaden

Dermazole innehåller mikonazol och körs ca £11 för 8oz. Den första veterinärmedicinska ketokonazol schampo kostar ca £7 till 8oz... Malaseb Shampoo innehåller mikonazol med en prislapp på ca £26 för 8oz. Vet lösningar Universal Läkemedelspremixer schampo finns för ca £13 för en 16oz. flaska.

Använda schampo

Som hundar har ett annat pH-värde än människor, bör bara schampo som har varit speciellt framtagen för hundar användas. En 10 till 15 minuters kontakttid bör tillåtas för svampdödande schampo att vara effektiva.