mynewspapers.net

Anti-inflammatoriska matlistaInflammation i mänskliga varelser har kopplats till hjärt-och kärlsjukdomar, diabetes och stroke. Införliva antiinflammatoriska livsmedel i din kost kan sänka risken för att utveckla en av dessa sjukdomar och lindra symptomen av inflammatoriska sjukdomar. Äta antiinflammatoriska livsmedel bidrar också till att undanröja behovet av inflammatoriska läkemedel.

Cruciferious grönsaker

Korsblommiga grönsaker inkluderar broccoli, kål, brysselkål och blomkål. Dessa grönsaker inte bara minska inflammation, men fungerar som en stor källa till vitaminer, mineraler och fibrer. Göra cruciferious grönsaker en betydande del av varje diet.

Coldwater fisk

Coldwater fisk inklusive lax, är tonfisk och sardiner bra alternativ för att minska inflammation. Dessa livsmedel innehåller fetter som omega-3 fettsyror som har anti-inflammatoriska egenskaper. Omega-3 fettsyror tros minska risken för stroke eller hjärt-och kärlsjukdomar. De öka immunförsvaret.

Blåbär

Naturliga ämnen i blåbär arbete till lägre inflammation. Blåbär är också hög i fiber och Vitamin C. tyder blåbär hjälpa sänka kolesterolnivåerna och stödja hjärthälsa.

Papaya

Papaya erbjuder en stor källa för anti-inflammation minska och andra hälsofördelar. Papaya innehåller även enzymet papain och vitamin C och E. Inte bara är denna frukt användbara för att bekämpa inflammation, men tros bidra till hjärt-kärlsystemet och skydda mot tjocktarmscancer.

Sötpotatis

Sötpotatis innehåller starka antioxidanter som hjälper lätthet inflammation i kroppen. De är också en stor källa till komplexa kolhydrater, vitamin C, vitamin A och kostfiber. Sötpotatis är allmänt rekommenderas för diabetiker för att jämna ut socker i blodet.

Kelp

Kelp är ätliga brunalger. Kelp som kombu innehåller komplexa kolhydrater som har anti-inflammatoriska egenskaper. Det finns bevis som tyder på Kelp kan sänka nivåerna av hormonet estradiol, som är kopplad till bröstcancer hos kvinnor. Kelp, som är mycket hög i fiber, främjar viktminskning genom att hjälpa åstadkomma känslan av att vara full.