mynewspapers.net

Anti-inflammatorisk dietEn anti-inflammatorisk diet är ett särskilt sätt att äta som används för att förebygga kroniska sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och även Alzheimers sjukdom. Naturalistiska läkare Dr Andrew Weil påstår att många sjukdomar börjar i kroppen från inflammation, som inflammation i hjärtat. Ändrade kostvanor kan bidra till att målet inflammation innan det blir ett problem. Vissa människor gå även på en anti-inflammatorisk diet för att förbättra deras hud, som det påstods också att minska akne och rynkor.

Hälsosamma fetter

Cleveland Clinic i USA säger att äta hälsosam typer av fetter är en av de viktigaste delarna av en anti-inflammatorisk diet. Omättade fetter, som kommer från fisk och nötter, kan bidra till att minska inflammation i kroppen, medan kött, mjölk och smör främja den. Cleveland Clinic rekommenderar att äta fisk som lax och sill några gånger i veckan, tillsammans med äta valnötter några gånger i veckan för en fika.

Hela korn

Hela korn uppmuntras på en anti-inflammatorisk diet eftersom de stabilisera blodsockernivån. Dr Weil påstår att inflammationen börjar när blodsockernivåerna stiga från sådana livsmedel som vitt bröd eller socker. Däremot förhindra hela korn som brunt ris, fullkornsbröd och quinoa inflammation samtidigt som fibrer, vitaminer och mineraler.

Frukt och grönsaker

I stället för siktar på fem portioner frukt och grönsaker per dag, sikta på åtta till 10 portioner varje dag. Cleveland Clinic påstår att frukter och grönsaker innehåller antioxidanter, som arbetar med för att bekämpa inflammation i kroppen. Alla typer av färska frukter och grönsaker är bra för att minska inflammation och förhindra kronisk sjukdom.

Livsmedel för att undvika

Dr Nicholas Perricone, en hudläkare som skrev flera böcker om den anti-inflammatorisk dieten, påstår att de viktigaste livsmedel som bör undvikas på en anti-inflammatorisk diet är socker. Han påstår att socker i livsmedel såsom godis, choklad, muffins och bakverk uppmuntrar inflammation i både kroppen och huden. Han rekommenderar också att undvika koffein i drycker som kaffe och kolsyrade drycker, som uppmuntrar också inflammation.

Kosttillskott

En annan aspekt av den anti-inflammatorisk dieten tar dagligen för att kompensera för de näringsämnen som du inte kanske får från kosten ensam. Dr Weil rekommenderar att du tar en C-vitamin och E-vitamin komplettera varje dag, som både är antioxidanter som minskar inflammation. Han rekommenderar också fiskolja och Co-D-10 att stödja allmänna hälsa och vitalitet.