mynewspapers.net

Ansluta en telefon till Cat-5e

Ansluta en telefon till Cat-5e


Kategori 5e är en fyra-par kommunikationen datakabeln som klarar överföringshastigheter upp till 1 gigabyte. Telefoner kan lätt köra på kategori 3 kabel, men detta har blivit impopulär på grund av dess tillämpning och hastighetsbegränsningar. Prisskillnaden mellan de två typerna av kabel är minimal, med Cat-5e långt bättre och mer flexibel. Nya jack konfigurationer tillåta telefonen och dataanslutningar i samma modulär jack, minska kostnader och installationen arbetskraft.

Instruktioner

• Kör Cat-5e-kabel från rutan telefon service gränssnitt tillhandahålls av telefonbolaget till önskad plats. Öppna kundsidan av rutan gränssnitt tillgång kabelanslutningarna.

• Håll Cat-5e-kabel i händerna. Ta bort 2 inches av det yttre höljet från slutet av kabeln med ett par av tråd strippor eller en mattkniv. Separera de fyra par tvinnade sladdar. Märka en blå och vit/blå par, en orange och vit/orange par, en grön och vit/grön par och ett par bruna, vita/bruna.

• Tvinnas kabeln och ta bort ca ½ tum från ändarna av blått och orange paren. Anslut den vit/blå sladden till gröna terminal och blå tråd med den vita tracer till röda terminalen. Anslut den vit/orange kabeln till den svarta kabeln och orange kabeln med den vita tracer till gula terminal. Vik den gröna och brun par tillbaka och ur vägen. De kommer inte att användas.

• Flytta till en telefon plats och ta bort locket från Cat-5e-uttaget att få tillgång till de ledningar terminalerna.

• Ta bort 2 inches av det yttre höljet från slutet av kabeln med ett par av tråd strippor eller en mattkniv. Separera de fyra par tvinnade sladdar. Tvinnas par blå och orange. Vik tillbaka grön och brun par ur vägen.

• Band ca 1/2 tum från slutet av de blå och vit/blå par. Anslut trådarna till par 1 anslutningar genom att vrida tråden över terminalerna med vass tång och dra åt skruvarna med en skruvmejsel. Par 1 markeras med en blå och vit/blå färgkod på korrekt Cat5e knektar. Par 1 terminaler ansluta till centrum två stift inuti domkraften öppning. Anslut den vit/blå sladden till gröna terminal och blå tråd med vita tracer till röda terminal om du använder ett kategori 3 telefonjack.

• Anslut orange och vit/orange par till par 2 kontakter på jack som är markerade med samma färger. Anslut den vit/orange kabeln till den svarta kabeln och den orange med vit spårämne till gula terminal om du använder en kategori 3 jack. Detta kommer att ansluta uttaget för att ha möjlighet att använda två-line telefon om det behövs.

• Montera uttaget Cat-5e eller ersätta locket på den befintliga jack.

• Anslut RJ11 telefon i slutet av telefonkabeln i nya Cat-5e-uttaget.