mynewspapers.net

Ansluta en RCA-kontakt till en regelbunden högtalarkabeln

Ansluta en RCA-kontakt till en regelbunden högtalarkabeln


RCA-kontakter används ofta att ansluta högtalarkabeln till ljudsystem. RCA-kontakter bär en enda audio signalen. Signalen överförs på centrum eller positiva pin, och marken ansluts till den yttre delen av kontakten. Dubbla RCA-kontakter är vanligast i röda och vita par. Röda är rätt kanal och vita är till vänster. Den andra vanligast är röd och svart, med röda som rätt kanal och svart som vänster kanal anslutning.

Instruktioner

• Använda ett måttband och avbitare, mät och kapa längden på högtalarkabeln ska användas som högtalarkabeln.

• Separat två leder ca 2,5 cm (1 tum) långa med en mattkniv eller naglarna. Skilja alltför mycket av kabeln kommer att resultera i att kabeln är isär över den färdiga pluggen. Remsor ca 1,3 cm (1/2 tum) från slutet av kablarna med wire strippor och vrida den tvinnad tråden tillsammans med fingrarna.

• Dra eller skruva loss ärmen från RCA-kontakten och dra det över kabeln. Vara noga med att inte glömma detta steg. Om du glömmer, kommer att du sluta att ta bort den nyligen lödda kontakten och ansluta den igen.

• Undersök kabeln till avgöra som leder är positivt och som är negativa. Leta efter en variation i par av trådarna. Positiv tråd har ribbing på isoleringen, en markör rand på ledningen, eller en silver streak inuti ledaren av kabeln. Om kabeln är röd och svart, den röda sladden är positivt och svarten är negativa ledningen.

• Anslut den positiva kabeln till centrum ledaren av kontakten. Använda en lödkolv, håll spetsen på kopplingspunkten och smälta en liten mängd lödtenn på linan tills en fast anslutning har upprättats.

• Ansluta den negativa kabeln till fliken lödning ansluten till den sida delen av pluggen. Smält en liten mängd lödtenn ansluta kabeln till fliken.

• Dra kontakten hylsan upp till kontakten och tryck eller lägesindikatorn hylsan på plats.

• Upprepa denna process för alla andra kopplingar.