mynewspapers.net

Ansikte utslag på ett litet barn

Ansikte utslag på ett litet barn


Ansikte utslag på ett litet barn kan visas av många olika skäl. Dessa ansikte utslag på ett litet barn kan bero på en allvarlig sjukdom, allergisk reaktion eller mild sjukdom. När i tvivel, bör toddler tas till läkare för diagnos.

Eksem

Eksem är en term som används för ett brett spektrum av ansikte utslag på ett litet barn. Det orsakas ofta av en hud känslighet och kan styras genom att upptäcka vad som utlöser utslag.

Roseola

Roseola är resultatet av en virusinfektion där feber var närvarande. Roseola presenterar sig efter febern har brutit. Toddler smittar fortfarande vid denna tid.

Psoriasis

Psoriasis kan se ut som en av fem olika utslag och så det måste diagnostiseras av en läkare och eventuellt en pediatrisk hudläkare för en korrekt diagnos.

Hives

Hives är en extremt kliande utslag som visas i rött och ser ut som welts. Detta är ofta resultatet av en allergisk reaktion och behandlas av en läkare.

Scharlakansfeber

Scharlakansfeber kan också hänskjutas till "smällde kinden" eftersom det ser ut som toddler har smällde. Det verkar som rosa eller röd och vanligen åtföljer streptokocker i halsen och feber.

Värmeutslag

Värmeutslag inträffar när ett barns hud blir överhettad. Det kan försvinna när området kyls eller får pågå som ett litet, taggig utslag.