mynewspapers.net

Anläggningen pigment finns i spenat

Anläggningen pigment finns i spenat


Pigment är föreningar i växter som ger den färg. De absorberar vissa spectra av ljus och speglar andra. Exempelvis återspeglar klorofyll grönt ljus. Särskilt intensivt eftertanke kommer att öka färgen på anläggningen. Spenat pigment serverar ett utbud av funktioner för både anläggningen och de som konsumerar spenat.

Klorofyll

Klorofyll är gröna pigment i de flesta växter som är associerad med photosynthesis. Pigmentet absorberar alla färgat ljus utom gröna bandet, vilket återspeglar att ge spenat dess karakteristiska blad och stam färg. Huvudansvaret för photosynthesis, medan "klorofyll b" har ett stödjande photosynthetic pigment, enligt University of Wisconsin kemi "Klorofyll a" är en stark blå-grön färg.

Karotenoider

Karotenoider är särskilt användbara för människor eftersom de bryts i våra kroppar att bli a-vitamin, ett viktigt näringsämne för hälsa och överlevnad. De är vanligen gul-orange pigment som ger morötter deras karakteristiska färg. Betakaroten är den primära karotenoida pigment som finns i spenat.

Pheophytins

Liknar klorofyll i struktur, pheophytins är faktiskt sönderdelningsprodukter. De är "tillbringade" klorofyll som har förlorat en Jon men som blir kvar i bladet och fortsätter att låna ut bladet dess färg. Jonen förlorade kommer från komponenten magnesium.

Xantofyller

När karotenoider blir oxiderade, eller ta på en syremolekyl, kallas de xantofyller. Namnbyten eftersom deras struktur har förändrats. Dessa pigment är fortfarande gulaktiga till färgen men inte rödaktig eller en orange som karotenoider är ofta.