mynewspapers.net

Anläggningen har törnen & blad som en ros?

Anläggningen har törnen & blad som en ros?


Rosor är de mest framträdande medlemmarna av familjen Rosaceae, men långt ifrån enda. Inom familjen är många växter med blad och skyddande törnen liknar vissa rosor. Det är viktigt att komma ihåg att inte alla rosor har samma typer av blad och taggar. Rose lämnar spänner från små till 2 eller fler inches i längd och kan ha slät eller något tandade kanter. De kan vara skrynkliga (rugose), som i rugosa arter och hybrid rosor. Törnen eller Taggar allt från stora och raka eller ansluten till små och bristlelike.

Brambles

Hallon, björnbär och hybrider som loganbär tillhör familjen rosväxter och funktionen lämnar och prickles liknar rosor. Hallon är botaniskt kallas "Rubus idaeus." Bärplockarna har lidit repor från dess Taggar i århundraden. Bladen är tandade och ovala, som vissa rosor. "Rubus fruticosa" eller blackberry har broschyrer i grupper om fem, liknande till rose leaf grupperingar. Det sport också Taggar upp och ner stjälkarna. Fem-petaled blommor av dessa medlemmar av släktet Rubus också liknar enda rosor.

Kvittenfrukter

Fruktbärande kvitten träd eller buske, Cydonia, och prydnads blommande kvitten Chaenomeles har roselike blad, men endast den blommande kvitten har törnen. Det finns också små, roselike blad som är ovala och glansig i vissa arter som "Chaenomeles speciosa." Törnekrona på blommande kvitten är rak, mycket skarp och växer nästan vinkelrätt mot stjälkar. Den mest populära blommande kvitten kallas ibland japanska kvitten.

Pyracantha

Pyracantha eller firethorn buskar växa upp till 18 fot lång och är ofta utbildade sig klättrare. Bladen är lite mer långsträckt än de i allmänhet finns på rosor, men är mörkgröna, glänsande och något tandad liksom hos anhöriga ökade. Pyracantha har långa raka Taggar, liknande de som finns på blommande kvitten. Törnen har gjort busken ett populärt val för barriär planteringar.

Hawthorne

Hagtorn, botaniskt kallas Crataegus, är en av de största växterna med roselike blad och framstående törnen. Hagtorn träd växa upp till 36 fot lång, men den mest kända arten "Crataegus monogyna" är en buskig växt, ofta används för säkring. Majoriteten av hawthorns har vassa Taggar på stjälkar. Arter som amerikansk hagtorn "Cartaegus Crus-galli" eller "kuk-sporre thorn," har något tandad, ovala blad som är mörkt, glänsande grönt. Likheten mellan rosenblad och bladen av "Crataegus mongyna" är mindre uttalad, som bladen är flikiga istället för ovala i formen.