mynewspapers.net

Anläggningen enzymer för matsmältning & gallblåsa

Anläggningen enzymer för matsmältning & gallblåsa


Äcklig enzymen bryta ner partiklar av mat för kroppen att använda som energi. Levern och bukspottkörteln är ansvariga för produktion av matsmältningsenzymer, enligt klinisk sjuksköterska konsultens Phyllis Balch "recept för näringsmässiga Healing." Personer med matsmältningen och gallblåsan störningar kan vilja vidta kompletterande matsmältningsenzymer för att förbättra upptaget av näringsämnen i livsmedel och lätthet matsmältningsbesvär. Vegetabiliska enzymer skiljer sig från andra matsmältningsenzymer eftersom de härstammar från en djur källa.

Papain

Den papaya frukten innehåller ett enzym som kallas papain. Enligt Balch bryter papain ner fett, kolhydrater och proteinmolekyler. Papain aids i gallblåsan och matsmältningsorganen hälsa. Gallblåsan är ansvarig för att lagra galla produceras av levern. Människor som har Gallblåsan störningar eller som inte längre har en gallblåsan kanske inte har tillräckligt lagrade gallan att smälta fett lätt. Papain hjälper till att smälta fetter och minskar arbetet med gallblåsan. Detta enzym finns i tuggtabletter tagna med varje måltid.

Bromelain

Enligt University of Maryland Medical Center, enzymet bromelain finns i ananas och ofta används för att behandla matsmältningsbesvär i syd- och Centralamerika. Bromelain är en proteolytiska enzym, vilket betyder att den bryter ner proteinmolekyler. Fördelar bromelain erbjuder för att hjälpa halsbränna och mag upprörd förbättras om det kombineras med en äcklig blandning. Eftersom bromelain inte smälta fetter, har lite nytta för dem med gallblåsan sjukdomar. Bromelain kan dock bidra till att minska inflammation i hela kroppen när det tas på fastande mage. Bromelain är tillgänglig i kapselform i hälsokostbutiker.

Lipas

Lipas och andra isolerade enzymer såldes ofta från animaliska källor men tillverkas nu vanligen från vegetabiliska källor, enligt University of Maryland Medical Center. Komplettera din kost med lipas är särskilt användbart för dem som har en begränsad eller icke-fungerande gallblåsan eller för personer med celiaki eller Crohns sjukdom. Lipas finns i kapseln och tablett former. Barn bör inte komplettera med lipas eller de följande enzymerna såvida inte en kvalificerad hälso-utövare.

Amylas

Mag enzymet amylas släpps normalt i munnen och tarmar. Det är ansvarig för att bryta ner kolhydrater. Komplettera med växtbaserade amylas kan mat att vara predigested i magen för att lättare absorberas i tarmen. Amylas förbättrar matsmältningen av måltider som innehåller mycket kolhydrater som bröd, pasta, ris eller socker. Amylas finns ofta i mag-enzym blandningar och måste tas med måltider till stöd i matsmältningen.

Proteas

Proteas bryter ner proteiner och är avgörande för fortsatt maghälsa, enligt Balch. Osmält protein i tarmkanalen är förknippade med läckande tarm syndrom, vilket gör att matrester att fly tarmarna och in i blodomloppet. Proteas finns i isolerad form och i mag-enzym blandningar.