mynewspapers.net

Anka tyg egenskaper

Anka tyg egenskaper


Anka tyg är också känd som bomull anka eller helt enkelt anka. Det anspelar inte på fåglar, men hellre det holländska ordet "doek," som hänvisar till en sjöman kläder. I själva verket silvertejp ursprungligen som anka tyg med klister bakningen. Anka tyget har ett brett användningsområde på grund av dess tåliga kvaliteter och flera vikter.

Egenskaper

Anka tyget är särskilt starka och hållbara, vilket ger en obekväm känsla när första buren. Sierra Trading Post kallar det "hårdare än naglar." Anka tyg motstår riva och fastna eftersom den har en slät yta, och det är något brandsäkra; gnistor från en lägereld eller svetsning fackla kommer inte att bränna den. Annat än läder blockerar den också vind bättre än någon annan icke-syntetiskt framställda tyg.

Vikter

Anka tyg indelas i två typer baserat på dess vikt för en standard storlek av anka tyg: 36 inches med 22 inches. De två typerna är numrerad anka och intet anka. När tyget väger mindre än 539gr., kallas det numrerad anka. Beräkna tyget genom att dra ifrån sin vikt från 19. Så, till exempel en 340gr. 36 inches av 22 inches anka tyg är nummer 7 anka. Lägst siffra, desto tyngre tyg.

Användningsområden

Eftersom anka tyg är standardiserad i storlek, har förändringar i vikt att göra med tätheten på väven. Ju tätare väven, desto tyngre tyg. Tätt vävt anka tyger är ofta vattentät och mögel resistenta, gör för stora tält och annat friluftsutrustning material. Låga numrerad anka tyg används för sandsäckar, tarp och hängmattor. Hög numrerad anka används för duschdraperier och fritids båt kläder.

Nackdelar

Eftersom Anka är tillverkad av bomull, kan vem som helst med en allergi mot det utvecklas en reaktion, särskilt om de bär den. Tyget kan behandlas med färgämnen och andra kvalitetshöjande syntetiska kemikalier. En lättare vikt anka tyg fläckar lätt. Anka tygerna är vanligtvis hård och måste bäras eller tvättas flera gånger innan de känner sig bekväma och avkastning på din hud.