mynewspapers.net

Anime personlighetstyper

Anime personlighetstyper


Tecken som finns i anime ofta har stereotypa personligheter. Som i teatraliska melodramer århundraden sedan fyller varje tecken vissa behov i berättelsen. Publiken har kommit att förvänta vissa tecken när de tittar på en anime. Några personlighetstyper visas oftast i traditionell anime serier, filmer och TV-shower.

Huvudpersonen

Huvudpersonen kan vara oskyldiga, tuff eller en kombination av båda. Oskyldiga huvudpersonerna vill utmärka sig på något som kommer att själviskt gynna sig själva. De är glada, kan göra galna stunts och kommer att kämpa för sina vänner. Naruto från anime med samma namn och Aang från "Avatar: The Last Airbender" är två mycket bra representationer av den här typen. Tuff huvudpersonen har ett rykte som en kraft att räkna med. Denna karaktär brukar göra inte bra i skolan och ofta befinner sig i situationer som ligger utanför hans förmåga. Ichigo och Rukia från "Blekmedel" är bra representationer av den här typen. En blandad typ vara ofta en oskyldig, glad person som kastade in i en situation utanför hennes kontroll. Ibland kommer hon att upptäcka hon har särskilda befogenheter. Ljuset från "Death Note" och Sakura från "Cardcaptors Sakura" är utmärkta exempel på denna typ. Ibland delas de viktigaste karaktärerna, som i "Fullmetal Alchemist," där Edward är hård och Al är oskyldiga.

Den anti-hjälten

Den anti-hjälten är hemsökt av en mörk, tragiska förflutna som har skev hans tolkning av rätt och fel. Anti-hjältar brukar komma så illa i början, men de kan vända bra under hela historien. De bildar oftast en rivalitet med huvudpersonen. Hao från "Shaman King" och Sasuke från "Naruto" är goda exempel.

Sidekick

Som huvudpersonen, sidekick kan vara en av två typer: oskyldiga eller slåss. Oskyldiga sidekicks erbjuder vissa comic relief eller fungera som en kontrast till deras vän. Rin från "Inuyasha" fyller denna roll för Sesshomaru, Inuyashas onda äldre bror. Fighting sidekicks kämpa tillsammans med deras vän, huvudpersonen, oavsett vad. Jigen och Goemon är perfekta exempel på striderna sidekicks i "Lupin III."

Pervert

En ikoniska karaktär i manga och anime, pervert erbjuder comic relief, och ibland lär huvudpersonen en viktig lärdom. Flirta med varje kvinna han ser, en pervers ofta gör oanständigt förslag, som medför mycket avvisande. Miroku från "Inuyasha," som frågade varje kvinna träffade han för att ha sina barn, är ett perfekt exempel.

Karaktär X

Karaktär X identitet kan vara okända, eller publiken kanske vet vem han är, men de andra karaktärerna inte. Karaktär X maskeras alltid på något sätt, så de andra karaktärerna inte vet vem han är, trots uppenbara ledtrådar. Tuxedo Mask i "Sailor Moon" och Racer X i "Speed Racer" är bra exempel på denna typ.

Den onda äldre syskon

Den äldre bror eller syster i många anime tales har gjort misstag och vände onda. Småsyskon, vanligtvis huvudpersonerna, hatar de äldre syskon och vad de har gjort. Den onda äldre syskon blir mål i många berättelser. Itachi, i "Naruto," är Sasuke äldre bror, som dräpte sin hela klanen. Sesshomaru, Inuyashas äldre bror, är kraftfull och bane Inuyashas existens.