mynewspapers.net

Ångest avslappningsövningar

Ångest avslappningsövningar


Med TV: n eller en god bok bara en arm nå bort se inte många människor poängen göra särskilda djup avslappningsövningar bara för att koppla av. Dock favorit hobbies är inte alltid kunna ändra kroppens fysiologiska tillstånd som djup avslappningsövningar. Djup avslappningsövningar minska hjärtfrekvens, respiration klassar, blodtryck och muskelspänningar samtidigt öka alpha våg aktivitet i hjärnan, enligt Edmund J. Bourne i sin bok "Ångest och fobi arbetsbok."

Djupandning

Djup andningsövningar kan hjälpa en orolig person koppla av. Detta hjälper att ta fokus från hennes ångest och hjälper stabilisera hennes humör. För att göra djupa andas ordentligt, bör den angelägna personen bara koncentrera sig på luften går in och ut hennes lungor. Suzan Lazarus, förklarar i sin bok "Stress Relief och avslappningstekniker," att det är viktigt att inte andas ytligt. En teknik att inte göra detta är att andas in genom näsan i cirka fyra sekunder, håll den andedräkten i sju sekunder och släpp sedan ut luften genom munnen i åtta sekunder.

Meditation

Meditation kan vara framgångsrik på lätta ångest, både på egen hand och tillsammans med andra behandlingar för ångest. Syftet med meditation är att befria sinnet av alla tankar helt. Detta kan vara svårt för många människor, särskilt de som är benägna att ångest, men med en viss teknik kan hjälpa. Funderar på en viss bild, koncentrerar sig på det inre ögonlocket eller föreställa en lugnande ljus omger kroppen kan hjälpa.

Visualisering

Visualisera en avkopplande upplevelse eller plats kan också hjälpa bannlysa ångest. Dock för visualisering till verk riktig, en person bör koncentrera sig på den totala upplevelsen. Detta innefattar där som många av sina sinnen som möjligt, inklusive inbillar sevärdheter, låter, smakar, berör och luktar. Det spelar ingen roll om visualisering är helt påhittade eller tas från en verkliga livet erfarenhet, så länge personen är kunna fokusera enbart på de erfarenheter och blockera ut den aktuella miljön och hans bekymmer.

Progressiv muskelavslappning

När en person är angelägen, tenses hon ofta omedvetet upp musklerna i sin kropp. Det är svårt att slappna av och släppa ångest när kroppen är i ett sådant spänt tillstånd. Progressiv muskelavslappning kan hjälpa till att fixa detta. För att göra denna övning, hon tenses långsamt en viss muskelgrupp i tio sekunder och sedan slappnar långsamt av dessa muskler. Hon upprepar processen med en annan muskelgrupp, och fortsätter att upprepa tills hon har arbetat alla muskelgrupper. Även om ordningen på muskelgrupper ingen spelar roll mycket, påstår HelpGuide.org att arbeta mest progressiva muskel utövare från fötterna till ansiktet.

Fysisk träning

De flesta människor tänker på mentala avslappningsövningar när de försöker eliminera känslor av ångest, men fysiska övningar kan också hjälpa. Promenader, kör, dansa eller spela sport är bara några av många fysiska aktiviteter som kan frigöra "må bra" hormoner som hjälper människor känner sig mer avslappnad och glad. Kropp-själ övningar som yoga eller tai chi, kan vara särskilt användbart för vissa ångest-benägna individer.