mynewspapers.net

Andas under träning

Andas under träning


Bra andning form är en viktig del att utöva. Rätt andning medan utövandet är naturligt för vissa, men många måste göra en koncentrerad för att säkerställa att deras andning är i samklang med sina kroppsrörelser. Det finns ett antal motion andningsteknik som hjälper dig att bo i rytm och optimera din träning.

Fokuserad andning

Koncentrera sig på din andning och andningsteknik är en viktig del av motion, men med vissa övningar, som distanslöpning, fokus på andning ibland blir sekundära. Många löpare som springer i grupp eller med en partner, samtala med varandra medan du kör. Talar när löpande kan påverka rytmen av din andning och kan bli skadlig. Delta i en konversation medan utövar också tar bort från ditt övergripande fokus, som bör vara på dina rörelser och andning.

Kör och andas

Skapa en synkoperad rytm mellan din andning och dina löpande framsteg. Fokusera på inandning och utandning på den samma framsteg i hela din kör. En teknik för att koncentrera dig på din andning är med 3:2 inhale-till-andas ut. På din vänster-höger-vänster stride inhale och på din höger vänster stride andas ut. Innan du använder denna teknik, hitta en jämn takt som kroppen kör bekvämt. När du känner att din kropp är i rytm, börja räkna dina framsteg och anpassa din andning rytm till dem.

Styrketräning och andning

Korrekt andning samtidigt lyfta vikter är en viktig aspekt av styrketräning och optimera din träning. Arbeta med vikter kan vara extremt krävande på hjärtat, då det kräver ett kontrollerat och stadig flöde av syre för att styra sin ränta. Vid ansträngning, andas ut långsamt. Fortsätta att andas ut tills du har nått full utbyggnad av övningen. Andas ut helt för att driva ut koldioxiden i dig lungorna. Börja med att andas in långsamt när du återvänder till startpositionen för att utöva rörelse. Försök att bygga en stadig rytm när de utför någon övning som kräver skjuta, dra eller lyft.

Oavbruten andning

Vissa håller andan när du utför vissa övningar, som tunga tyngdlyftning övningar. Detta är dålig form och kan vara farliga. Även om det kan tyckas att övningen kan genomföras lättare, enligt TheDietChannel.com, hålla andan kan öka blodtrycket och kan skära ner på mängden syre flöde till hjärnan. Fokusera på andningen kontinuerligt medan du utför en övning. Luften bör flödar in och ut ur lungorna hela tiden. Om styrketräning, minska mängden motstånd använder du om du inte kan slutföra en upprepning utan att hålla andan.

Långsam andning genom näsan

Vissa övningar, som långsam jogging, kanske inte mycket krävande på din kropp, beroende på din konditionsnivå. Om du har möjlighet att jogga utan större ansträngning, försöka andas in genom näsan. Därigenom hjälper stabilisera hjärtfrekvensen. Det är också lättare att skapa en stadig rytm med denna typ av andning. Kom ihåg att andas in helt, precis som med munnen. Andas ut med munnen. Bara fortsätta att andas genom näsan så länge det är bekvämt.