mynewspapers.net

Anaerob Motion & rötning av vatten

Anaerob Motion & rötning av vatten


Varje idrottsman vet att vätska förloras genom svett måste bytas men få inser hur viktigt det är att ha vatten i ditt system innan du börjar träna. Många förknippar tunga svett förlust med aerob träning som löpning men även anaerob övning kan torka ut dig, lämnar dig sårbar för trötthet, dåliga resultat och kramp. Vatten gör mer än bara cool du, det är mycket viktigt för en väl fungerande i musklerna.

Anaerob Motion

Anaerob Motion arbetar dina muskler så att de inte kan lita på dig andas in mer syre för att hjälpa dem att omvandla glykogen till energi. Styrketräning, exempelvis håller pulsen för låg för att tillåta din syreförbrukning att öka tillräckligt för att hålla jämna steg med dina muskler krav för energi. Å andra sidan, tävlar, kräver en kort burst av sådan intensiv verksamhet att du inte konsumerar tillräckligt extra syre att hålla jämna steg med efterfrågan. I båda fallen musklerna fortfarande bearbeta din energi butiker, men de gör det utan hjälp av syrgas.

Hydrering

Ordentlig hydratisering är viktigt att varje idrottsman. När du dricker vattnet, färdas genom matsmältningssystemet och absorberas genom din tjocktarmen, där det distribueras sedan till resten av kroppen. Det spelar en viktig roll i nästan alla kroppsliga funktioner, men är särskilt viktigt under träning. En idrottsman kan svettas ut flera liter vätska i en enda timme, vilket skulle ge honom mycket uttorkad om han inte konsumera tillräckligt med vatten för att fukta sin kropp innan. Pre-Workout hydrering är helt enkelt ett sätt att bygga upp en "bank" av vätska så att din kropp kan förlora några genom svett innan du börjar att känna av effekterna.

Dehydrering

Törst är ett symptom på uttorkning, liksom trötthet och ökad kroppstemperatur, andning och puls. Du kommer att känna att du arbetar hårdare än du är, och du kommer inte att utföra på din topp. Du kan fortfarande bli uttorkad även om du inte svettning, även om du är i vattnet. Män blir uttorkad snabbare än kvinnor, och varmt väder, hög intensitet motion och lång träning öka risken för uttorkning.

Hur mycket att dricka?

Drick före, under och efter träning. Du bör dricka varierar med din storlek och konditionen nivå, men en bra ledtråd är färgen på din urin. Om det är färglös, betyder det att du är ordentligt släckt. Den amerikanska dietiska Association konstaterar att hälla vatten över huvudet kan cool du bort, men det kommer inte hydrat du eftersom vatten måste man internt vara effektiv. Dricka en sportdryck om du tränar längre än en timme, är svettas kraftigt eller arbetar mycket intensivt. Dessa drycker innehåller elektrolyter som kan ersätta förlorad vätska.

Nedersta raden

Drick mycket vatten om du tränar eller inte. Om din urin förblir färglös hela tiden, kan du vara säker på att när det är dags att arbeta, är du redan släckt. Att upprätthålla rätt vätskebalans är den bästa metoden, eftersom laddar med vatten omedelbart före övning kommer att orsaka en tung, uppsvälld känsla som kan störa prestanda.